Cum depistăm deficitul de omega 3

Organismul uman funcţionează ca un mecanism perfect, atâta timp cât îi sunt furnizate toate elementele de care are nevoie. În momentul în care depistează un deficit sau o supraîncărcare, semnalele încep să apară, însă nesesizate pot genera instalerea unor probleme medicale grave. CONTINUARE – Vezi cum depistăm deficitul de omega 3 mai mult »

Cum pot ajuta acizii graşi omega 3 odată cu instalarea menopauzei

Perioada specifică menopauzei este marcată prin întreruperea perioadei reproductive din viaţa oricărei femei. La un an după ultimul ciclu menstrual se consideră că femeia a ajuns la menopauză. Perimenopauza este reprezentată prin timpul în care menopauza se instalează, timp în care corpul femeii trece printr-o serie de modificări. Lipsa anumitor […] mai mult »

Cele mai importante 3 tipuri de acizi grași omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi esențiale care au numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nu toți acizii grași omega-3 sunt egali. Există de fapt 11 tipuri diferite. Cele trei cele mai importante sunt ALA, EPA și DHA. ALA se găsește în cea mai mare parte în plante, în timp […] mai mult »

Îmbătrânirea sănătoasă a creierului este legată de acizii grași omega 3 și omega 6

Două studii noi leagă tiparele de acizi grași polinesaturați din sânge de integritatea structurilor cerebrale și a abilităților cognitive despre care se știe că previn  îmbătrânirea timpurie. Studiile adaugă la dovezi că aportul dietetic de acizi grasi omega-3 și omega-6 poate promova îmbătrânirea sănătoasă, au spus cercetătorii. Cercetări suplimentare sunt […] mai mult »