17 beneficii ale uleiului de pește

Mai sunt printre noi câțiva care îşi mai amintesc de „chinul zilnic” din copilărie, când înghiţeau câte o liguriţă de ulei de peşte. Gustul grețos al preparatului i-a făcut pe aceștia să nu mai mănânce pește. Acum, din fericire, farmaciile sunt pline de suplimente nutritive din ce în ce mai sofisticate, preparate în așa fel încât sunt mult mai bune la gust, ceea ce ne face să ne reamintim cât de important este consumul de ulei de pește pentru sănătatea noastră. Dar haideți mai bine să exemplificăm cu câteva beneficii ale acizilor grași omega-3 conținute de uleiul de pește și care sunt susținute de știință.

beneficii

 1. Omega-3 poate lupta împotriva depresiei și anxietății

Se știe deja că depresia este una dintre cele mai frecvente tulburări mentale din lume. Studiile au constatat că persoanele care consumă în mod regulat omega-3 sunt mai puțin susceptibile de a fi deprimate. Mai mult chiar, atunci când oamenii care suferă de depresie sau anxietate încep să ia suplimente de omega-3, simptomele lor nu mai sunt așa prezente.

 1. Omega-3 poate îmbunătăți sănătatea ochilor

DHA, un acid gras de tip omega-3, este o componentă structurală majoră a creierului și retinei ochiului. Când acesta nu se găsește în cantitate suficientă, pot apărea probleme de vedere. Suplimentați cantitatea lipsă cu ulei de pește și veți observa că situația se îmbunătățește.

 1. Omega-3, esențială pentru sugari

Omega-3 este esențială pentru creșterea și dezvoltarea creierului la sugari. Prin urmare, apelând la uleiul de pește, s-a observat că crește IQ-ul copiilor, comunică mai ușor, scade riscul de întârziere a dezvoltării, dar scade și incidența cazurilor de ADHD, autism și de paralizie cerebrală.

 1. Omega-3, indicată pentru bolile cardiace

Atacurile cardiace și accidentele vasculare cerebrale sunt cauzele principale ale morții din lume. Cu zeci de ani în urmă, cercetătorii au observat că în comunitățile care consumau frecvent pește se înregistrau rate foarte scăzute ale acestor boli. Aceasta s-a dovedit mai târziu ca fiind parțial datorată consumului de omega-3.

 1. Omega-3 poate reduce simptomele ADHD la copii

Mai multe studii au constatat că copiii cu ADHD au niveluri scăzute ale acizilor grași omega-3 în sânge, comparativ cu cei vârstnici sănătoși. Omega-3 conținută în uleiul de pește ajută la îmbunătățirea lipsei de atenție și a capacității de a-și îndeplini sarcinile. De asemenea, ele scad hiperactivitatea, impulsivitatea, neliniștea și agresivitatea.

 1. Omega-3 poate reduce simptomele sindromului metabolic

Acizii grași omega-3 pot reduce rezistența la insulină și inflamația, și pot îmbunătăți factorii de risc pentru bolile cardiace la persoanele cu sindrom metabolic.

 1. Omega-3 pot lupta împotriva inflamației

Prin aportul de Omega-3 aflat în uleiul de pește se poate reduce inflamația cronică, care poate contribui la boli de inimă, cancer și diverse alte boli.

 1. Omega-3 în tratamentul bolilor autoimune

În bolile autoimune, sistemul imunitar consideră celulele sănătoase ca fiind ”străine” pentru organism și începe să le ”atace”.

Studiile au demonstrat că acizii grași omega-3 pot ajuta la combaterea mai multor boli autoimune, incluzând diabetul de tip 1, artrita reumatoidă, colita ulcerativă, boala Crohn și psoriazisul.

 1. Omega-3 poate îmbunătăți tulburările mintale

S-a observat că suplimentele omega-3 pot reduce frecvența schimbărilor de dispoziție și recăderile la persoanele cu schizofrenie și tulburare bipolară și poate să scadă comportamentul violent.

 1. Omega-3 poate lupta împotriva Alzheimer

Mai multe studii au arătat că un consum mai mare de omega-3 este legat de reducerea declinului mental asociat îmbătrânirii și de reducerea riscului de boală Alzheimer. Totuși, mai este nevoie de mai multe cercetări pentru un rezultat cert.

 1. Omega-3 poate ajuta la prevenirea cancerului

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în lumea occidentală, dar se pare că un consum regulat de omega-3 ar putea scădea riscul unor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, prostată și de sân.

 1. Omega-3 poate reduce astmul la copii

Consumul de omega-3 a fost asociat cu un risc mai scăzut de astm atât la copii, cât și la tinerii adulți.

 1. Omega-3 poate reduce grăsimea în ficat

Boala ficatului gras non-alcoolic este acum cea mai frecventă cauză a bolilor cronice de ficat. S-a dovedit că pentru cei care suferă de această boală, suplimentarea cu acizii grași omega-3 a fost benefică, reducând grăsimea hepatică.

 1. Omega-3 poate îmbunătăți sănătatea oaselor și a articulațiilor

Osteoporoza și artrita sunt două tulburări comune care afectează sistemul osos. Studiile au arătat că omega-3 poate îmbunătăți rezistența osoasă prin creșterea cantității de calciu din oase. De asemenea, pacienții care au luat suplimente de omega-3 au raportat o reducere a durerilor articulare și o creștere a forței de aderență.

 1. Omega-3 poate atenua durerea menstruală

Studiile au arătat în repetate rânduri că femeile care consumă cele mai multe omega-3 au dureri menstruale mai blânde, aceste suplimente fiind mai eficace decât ibuprofenul în tratarea durerii severe în timpul menstruației

 1. Acizii grași Omega-3 pot îmbunătăți somnul

Studiile arată că privarea de somn este legată de multe boli, inclusiv obezitatea, diabetul și depresia. De asemenea, nivelurile scăzute de acizi grași omega-3 sunt asociate cu probleme de somn la copii și apnee obstructivă de somn la adulți. De aceea, studiile efectuate atât la copii, cât și la adulți, au arătat că suplimentarea cu omega-3 mărește durata și calitatea somnului.

 1. Grasimile Omega-3 sunt bune pentru piele

S-a demonstrat că suplimentele de Omega-3 poate ajuta la menținerea sănătății celulelor pielii, prevenind îmbătrânirea prematură și multe altele. Ele pot, de asemenea, ajuta la protejarea pielii de deteriorarea soarelui.

În concluzie, dacă nu mâncați o mulțime de pește gras, atunci poate doriți să luați în considerare luarea unui supliment de omega-3. Pentru persoanele care nu au omega-3, aceasta este o modalitate ieftină și extrem de eficientă de a îmbunătăți starea de sănătate. Vă recomandăm aici uleiul din ficat de cod de la Lysi – importator Saga Sănătate, un produs care conține cantitatea optimă de Omega-3 necesară organismului dumneavoastră, la un preț rezonabil. Mai mult, acesta poate fi administrat și copiilor, care nu-l vor respinge, datorită unui gust plăcut. Folosiți uleiul de ficat de cod de la Lysi și organismul dumneavoastră vă va mulțumi!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*