3 beneficii ale uleiului de pește pe care nu le știai

Majoritatea persoanelor consumă ulei de pește pentru creșterea imunității și pentru stimularea creierului și a concentrării. Însă, studiile au arătat că uleiul de pește are mult mai multe beneficii asupra sănătății noastre, unele dintre ele fiind mai puțin cunoscute. Astăzi ne-am propus să vorbim despre 3 beneficii ale consumului de ulei de pește pe care poate nu le știai.

Uleiul de pește poate ajuta la controlarea simptomelor bolilor autoimune

S-a dovedit faptul că acizii grași Omega 3 și implicit, uleiul de pește, ajută la controlarea simptomelor unor boli autoimune sau chiar la prevenirea lor. Spre exemplu, compușii pe care îi găsim în Omega 3, DHA și EPA, pot preveni o boală autoimună ce afectează întregul organism, numită lupus. În acest caz, DHA are capacitatea de a bloca declanșarea lupusului eritematos sistemic. Uleiul de pește poate ajuta și în cazul diabetului pentru că reduce simptomele sindromului metabolic, cum ar fi rezistența la insulină, dar și nivelul markerilor diabetului din sânge.

Uleiul de pește poate ajuta în tratarea sindromului premenstrual

Statisticile spun că aproximativ 50-70% dintre femei experimentează dureri menstruale, 10% dintre ele suportând dureri intense, comparabile cu cele din timpul travaliului. Din ce în ce mai mulți medici recomandă suplimentele cu Omega 3 sau uleiul de pește pentru ameliorarea acestor dureri menstruale.

Explicația pentru durerile menstruale este una destul de simplă. Durerile sunt cauzate de prostaglandine, care la rândul lor sunt de două feluri: ”cele rele” care provoacă spasmele musculare și se află într-o strânsă legătură cu un consum mare de grăsimi nesănătoase, și cele ”bune” care au efect antiinflamator  și sunt determinate de consumul de acizi grași Omega 3.

Un studiu a arătat faptul că uleiul de pește este mult mai eficient în ameliorarea durerilor menstruale decât ibuprofenul.

Uleiul de pește poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer

Oamenii de știință au observat faptul că o dietă bogată în Omega 3 poate reduce riscul de apariție  a anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal sau cancerul de prostată, în cazul bărbaților. Femeile se pot ține la distanță de cancerul la sân dacă au o alimentație bogată în Omega 3. Cu toate acestea, nu putem spune că uleiul de pește contribuie 100% la prevenirea cancerului, cauzele apariției acestuia fiind destul de variate, de la cele genetice, până la cele care țin de stilul de viață. Așteptăm și rezultatele altor studii în desfășurare care să ateste rolul uleiului de pește și a consumul de Omega 3 în prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Cum alegi uleiul de pește?

Dacă vrei să începi să introduci uleiul de pește în dieta ta zilnică, trebuie să acorzi o importanță deosebită alegerii uleiului de pește potrivit. Îl poți găsi în diverse magazine cu produse naturiste, dar cum știi care este cel mai bun? Din păcate, oceanele sunt din ce în ce mai poluate, iar acest lucru afectează în mod direct și calitatea produselor realizate din vietățile marine, cum este și uleiul de pește. Dacă alegi un produs mult prea ieftin, s-ar putea să fie unul de o calitate îndoielnică, care să nu îți aducă beneficiile dorite. Alege un ulei de pește pur, care respectă standardele de calitate și care a trecut printr-un proces de îndepărtare a impurităților extrem de riguros, pentru a contribui la maxim la îmbunătățirea stării tale de sănătate.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*