5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește

Ai tot auzit vorbindu-se despre acizii esențiali Omega 3? E timpul să descoperi 5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește, o sursă bogată în Omega 3.

Uleiul de pește este un supliment alimentar care a câștigat teren în preferințele consumatorului modern. Sursă importantă de acizi grași esențiali, acesta este un excelent înlocuitor al peștelui. Iar efectele pozitive pe care le are asupra organismului sunt confirmate în zeci de articole științifice. În cele ce urmează, îți propunem să afli care sunt 5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește. Cunoscându-le, vei putea să le utilizezi în favoarea ta.

5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește: Poate trata astmul

Astmul este o boală care se manifestă prin greutate în respirație și nevoia imperioasă de aer. Un studiu publicat în Journal of Clinical Investigation–Insight susține că Omega 3, prezent în uleiul de pește, are un rol important în prevenirea apariției astmului.

Uleiul de pește se mai poate dovedi util și în ceea ce privește ameliorarea simptomelor bolii. La astmatici, sistemul imunitar produce prea multă imunoglubulină (IgE), care agravează starea. S-a constatat că nivelul de imunoglubulină poate fi echilibrat, prin consumul de Omega 3.

5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește: Ajută oasele

Conform cercetărilor, acizii grași Omega 3, prezenți în uleiul de pește, au efecte pozitive asupra sistemului osos. Studiile arată că acizii grași esențiali contribuie la creșterea cantității de calciu absorbit de organism. Totodată, diminuează cantitatea de calciu pierdută prin urină.

O alegere excelentă se poate dovedi produsul LYSI Omega 3 cu Vitamina D și Calciu.  

5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește: Ușurează durerile menstruale

Oamenii de știință danezi, dar și alți cercetători, au scos la iveală că uleiul de pește poate diminua sau înlătura atât durerile menstruale, cât și crampele abdominale. Se pare că acizii grași Omega 3, din compoziția uleiului de pește, contribuie la mărirea cantității de serotonină în organism – neurotransmițătorul care ne ajută ne relaxăm. 

5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește: Tratează bolile mintale

Probabil ai auzit deja că acizii grași Omega 3 sunt vitali pentru buna funcționare a creierului. Studiile arată, însă, că uleiul de pește, bogat în Omega 3, poate trata și diverse tulburări mintale, precum pierderile de memorie sau depresia. 

Grupuri de studiu au sugerat că acizii Omega 3 din uleiul de pește au avut un efect pozitiv asupra persoanelor cu depresie primară. Dar și că pacienții cu tulburare bipolară, care au luat suplimente de ulei de pește, pe lângă medicamentele obișnuite, au avut mai puține schimbări de dispoziție decât cei care au luat o pastilă placebo.

Alte studii au indicat și un efect pozitiv al uleiului de pește în ceea ce privește pacienții diagnosticați cu schizofrenie.

5 beneficii neașteptate ale uleiului de pește: Protejează inima

Unele studii arată că acizii grași Omega 3, prezenți în uleiul de pește, pot ajuta la reducerea factorilor de risc din spatele mai multor boli cardiovasculare. Uleiul de pește este legat de scăderea nivelului de colesterol LDL, încetinește producerea cheagurilor de sânge și întărește arterele.

Oamenii de știință sugerează, de asemenea, că administrarea regulată a uleiului de pește te poate ajuta să te protejezi împotriva accidentelor vascular cerebrale.

În acest context, HEALTH DUET LYSI ar putea fi alegerea perfectă, asigurând atât doza necesară de Omega 3, precum și un complex de vitamine și minerale.

LYSI Islanda este cel mai mare producator de ulei din ficat de cod din lume. Compania produce uleiuri de pește din 1938.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*