A început școala. De ce este important să îmbogățim dieta copiilor cu ulei de pește?

Când vine vorba de alimentația copiilor, primim din toate părțile o sumedenie de sfaturi, astfel încât devine dificil să știm ce alimente sunt indicate pentru copii și pe care am face bine să le evităm. Deși cartofii prăjiți și carnea de pui sunt, în continuare, preferatele copiilor, în special la începutul anului școlar trebuie să punem la punct un regim alimentar consistent care să sprijine noile activități fizice și intelectuale ale copiilor.

În general, o dietă potrivită pentru cei mici cuprinde o varietate de alimente, adică fructe și legume de sezon proaspete sau gătite cât mai sănătos, lactate de calitate superioară, carne slabă de pui sau de curcan de proveniență organică, ouă de la păsări hrănite cu iarbă, cereale integrale și cât mai puține zaharuri. Nu trebuie să omitem peștele, care oferă o multitudine de beneficii nutriționale și care sprijină starea generală de sănătate a copiilor, precum și activitatea intelectuală și fizică.

Uleiul de pește este poate cel mai recomandat supliment alimentar, și asta pentru că este destul de dificil pentru părinți să ofere copiilor cel puțin două porții săptămânale de pește pe săptămână. În rândurile care urmează, vă spunem tot ceea ce este necesar să știți despre uleiul de pește și rolul său pentru starea de bine a celor mici.

Peștele conține nutrienți-cheie pentru creșterea și dezvoltarea copiilor

Corpul și creierul copiilor sunt în continuă schimbare, iar din acest motiv este important să le asigurați o dietă bogată în nutrienți care să le susțină creșterea și dezvoltarea. Peștele este principala sursă naturală de acizi grași esențiali Omega-3, aceștia fiind cheia pentru o dezvoltare sănătoasă a creierului. Tot peștele este și o sursă excelentă de vitamina D, care ajută la construirea și dezvoltarea oaselor. Cu adevărat un aliment-minune, peștele conține vitamina B12, niacină, seleniu, fosfor, magneziu și proteine, iar de proteine au nevoie toate celulele corpului pentru o creștere și o dezvoltare corespunzătoare.

Specialiștii încurajează părinții să includă în regimul alimentar al copilului două-trei porții de pește pe săptămână. Nenumărate studii au arătat că toți copiii care consumă pește sunt mult mai avantajați în comparație cu cei care nu consumă pește. Studiile recente au dezvăluit că sugarii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 luni care consumă ulei de pește prezintă un risc redus de a dezvolta astm cu 36% în comparație cu sugarii de aceeași vârstă care nu consumă ulei de pește.

Tot studiile arată că toți copiii care consumă pește în mod regulat au o memorie mai bună, o putere de concentrare mai mare și mai puține probleme de comportament spre deosebire de copiii care nu consumă pește. Mai mult decât atât, studiile au descoperit că majoritatea copiilor care prezintă deficiențe de acizi grași Omega-3 sunt mai predispuși să dezvolte ADHD în copilărie sau depresie în perioada adolescenței.

Cum să îi convingem pe copii să mănânce pește?

Deși rezultatele cercetărilor sunt uluitoare în ceea ce privește impactul consumului de pește asupra sănătății și stării de bine, părinții întâmpină dificultăți când vine vorba de a pune pește în farfuria copiilor. Pe de o parte, cei mici ar mânca orice altceva în afară de pește, iar pe de altă parte, foarte multe specii de pește conțin mercur și alte substanțe toxice. Mercurul este un produs chimic pe care mulți pești sălbatici îl absorb din apele din jurul lor, iar consumul de pește care conține mercur cauzează probleme de sănătate femeilor însărcinate și copiilor de vârstă mică. Cele mai recomandate specii de pește includ somonul, păstrăvul și crapul.

Totuși, cea mai sigură opțiune pentru copiii de orice vârstă este uleiul de pește, și asta pentru că la fabricarea acestui ulei se folosește materie primă de cea mai bună calitate, precum și tehnologii avansate de rafinare, ceea ce înseamnă că putem oferi copiilor toate beneficiile uleiului de pește, dar fără niciun risc de toxicitate. În plus, găsim ulei de pește natural sau aromat, așa că cei mici nu vor avea motive să îl refuze. Cu alte cuvinte, începutul noului an școlar trebuie să înceapă cu ulei de pește în regimul alimentar și măcar cu o porție de pește pe săptămână.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*