Află totul despre cum se dezvoltă creierul copilului mic și ce nevoi are!

Un părinte informat este un părinte care are grijă așa cum trebuie de copilul său. După cum probabil știți, alimentația copilului influențează în cea mai mare măsură dezvoltarea creierului, încă din perioada când acesta se află în uterul mamei și terminând cu vârsta de doi ani.

Copiii care nu primesc cantitatea necesară de calorii și proteine în această perioadă – nu se dezvoltă adecvat, fie din punct de vedere fizic, fie din punct de vedere mintal. S-a demonstrat chiar că volumul creierului copiilor care nu sunt hrăniți suficient este mai mic pentru că aici există un număr redus de dendrite formate. Acestea sunt proiecții ramificate ale neuronilor, care transmit impulsurile nervoase primite de la alte celule, către, și de la corpul celular. Nutriția necorespunzătoare afectează și procesul de mielinizare. Din păcate, pierderea stratului de mielină poate însemna apariția unor tulburări fiziologice la nivelul sistemului nervos central și poate provoca apariția unor afecțiuni precum scleroza multiplă (scleroza în plăci). Copiii ale căror mame nu s-au hrănit adecvat pe perioada sarcinii, dar și cei lipsiți de anumiți nutrienți după naștere manifestă frecvent simptome de deficiență cognitivă și de comportament, cum ar fi cum ar fi dezvoltarea mai lentă a vorbirii, a motricității, un nivel mai redus de inteligență și succese mai modeste în învățătură.

Ca să rezumăm, dimensiunile creierului copilului depind de calitatea  alimentării mamei în timpul sarcinii. După naștere, dezvoltarea creierului depinde semnificativ de calitatea alimentației. Laptele matern oferă cea mai reușită compoziție de substanțe nutritive pentru dezvoltarea creierului.

Din cauza ritmului rapid de mielinizare la începutul vieții, copiii au nevoie de o nutriție bogată în grăsimi sănătoase, care trebuie să reprezinte jumătate din norma zilnică de calorii până la vârsta de doi ani. Cea mai mare parte de grăsimi este obținută din laptele matern, iar după începerea diverificării, din alimentele bogate în Omega-3.

Potrivit specialiștilor, sursele alimentare cele mai bune în acizi graşi Omega 3 sunt somonul, macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul. Uleiul de peşte conţine atât acidul docosahexanoic (DHA), cât şi acidul eicosapentanoic (EPA). Printre alte surse de Omega-3 se numără uleiul de ricin şi de soia, seminţele de in, nucile şi germenii de grâu. Dar cum un copil nu poate consuma multe dintre aceste produse, o soluție este și administrarea de ulei de pește. Uleiul din ficat de cod Lysi de la Saga Sănătate conține acizi grași Omega-3 și vitaminele A, D și E și este considerat hrana creierului. Poți alege produsul potrivit sub forma de capsule sau lichid, cu gust natural de pește sau cu aromă de lămâie, pentru cei care nu suportă gustul de pește.

Uleiul din ficat de cod este terapia tradițională împotriva rahitismului, pentru menținerea sănătății oaselor, pentru îmbunătățirea funcției cognitive și a vederii, dar și pentru stabilizarea dispoziției, a capacității de concentrare și a rezistenței la efort fizic și psihic.

Desigur, doza zilnică administrată va fi diferită în funcție de vârstă. La copiii sub 1 an se administrează 3-4 picături de ulei de pește, în timp ce la copiii de peste 1 an, o linguriță de ulei de pește zilnic va asigura necesarul de vitamine și Omega 3.

Pentru copiii ceva mai mărișori, între 4-6 ani, cei de la Saga Sănătate au pregătit Omega-3 pentru copii cu aromă plăcută de fructe, sub formă de capsule masticabile. Acestea sunt indicate pentru creşterea, fortificarea şi dezvoltarea armonioasă, viguroasă a organismului, pentru rezistenţă, vitalitate şi imunitate, pentru oase şi dinţi sănătoşi.

Suplimentul de Omega-3 pentru copii Lysi susține dezvoltarea vederii și a funcției cognitive, stabilizarea dispoziţiei, a atenţiei, îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de învăţare, ameliorarând chiar și manifestările ADHD.

Uleiul din ficat de cod LYSI are numeroase beneficii pentru cei mici, fiind un produs ce nu ar trebui să lipsească din alimentația lor zilnică.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*