Alimentaţia şi somnul bebeluşului sunt influenţate de puseul de creştere. Uite cum:

Bebeluşul tău a devenit mai agitat, cere să mănânce mai des şi şi-a schimbat tiparul de somn? Se poate să aibă un puseu de creştere. Iată tot ce trebuie să ştii despre asta.

Alimentatia si somnul bebelusului sunt influentate de puseul de crestere. Uite cum

Picture 1 of 1

Ce este puseul de creştere şi când apare
Puseele de creştere reprezintă episoade în care copilul se dezvoltă brusc pe toate planurile. Mai exact, ia în greutate şi creşte în înălţime dintr-odată. În plus, vei observa că micuţul face brusc o achiziţie motorie sau cognitivă importantă. Vorbim despre pusee de creştere la bebeluşi în jurul vârstelor de 7-10 zile, 2-3 săptămâni, 4-6 săptămâni. Apoi, când este un pic mai mare, se înregistrează la 3, 4, 6, apoi 9 luni.

Cum influenţează puseul de creştere alimentaţia şi somnul bebeluşului
Cercetătorii au descoperit, în urma mai multor studii, că bebeluşii cresc în timp ce dorm. Explicaţia e simplă: hormonul de creştere este secretat mai ales în timpul somnului. În timpul unui puseu de creştere, copilaşul are nevoie de resurse mai mari decât de obicei. Şi, când spunem resurse, ne referim atât la un somn îndelungat, liniştit şi odihnitor, cât şi la o alimentaţie bogată în substanţe nutritive.
Studiile au demonstrat că, în timpul unui puseu de creştere, bebeluşii dorm chiar şi cu 2 ore pe zi mai mult decât de obicei. Aşadar, prima ta grijă trebuie fie să-i asiguri copilaşului cele mai bune condiţii de somn. Să fie bine hrănit, să aibă linişte.

Ai reţinut de ce este atât de important să aibă un somn îndelungat şi lin: hormonul de creştere se secretă în timpul somnului.
Şi în ceea ce priveşte alimentaţia este obligatoriu să fii foarte atentă.

Dacă alăptezi, ai grijă să ai tu însăţi o dietă variată şi bogată în nutrienţi. Prin laptele tău, îl vor hrăni şi pe bebe.
Dacă vorbim despre un puseu de creştere ce apare după diversificare, te poţi gândi să introduci în alimentaţia copilaşului surse naturale de acizi graşi omega 3. Desigur, şi în perioada de alăptare acest lucru rămâne valabil. În acea perioadă însă, ai grijă ca alimentaţia ta să fie bogată în omega 3.
Iată de ce este extrem de important ca bebeluşul tău să primească acizi graşi esenţiali omega 3.

Beneficiile omega 3 pentru bebeluş, în timpul unui puseu de creştere
Acizii graşi imega 3 sunt foarte sănătoşi pentru copii, mai ales pentru cei mici. Se asimilează foarte repede și contribuie la dezvoltarea optimă a creierului puiului tău.
În plus, acizii omega 3 sunt grăsimi cu rol esențial în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, ce determină o mai bună fluiditate a sângelui.

De asemenea, consumul de omega 3 reduce semnificativ riscul de dezvoltare a unor afecțiuni cardiace. totodată, acizii graşi omega 3 mențin echilibrul emoțional al copilaşului.
În concluzie, ai grijă ca omega 3 să nu lipsească din dieta copilului, cu atât mai mult în timpul unui puseu de creştere.

Surse foto: familygolive.com, pinimg.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*