Atenția și concentrarea copilului stimulate prin Omega 3

Începem periplul nostru cu cifre, aproximativ 70 % din creierul unui copil și 60 % din creierul unui adult sunt formate din grăsimi. Pentru a menține sănătatea organismului nostru, avem nevoie de grăsimi, mai bine zis, de acizi grași esențiali Omega 3.

Atentia si concentrarea copilului stimulate cu Omega 3Însă cum organismul nostru nu poate sintetiza acizii grași esențiali Omega 3, trebuie să ne „aprovizionăm” corpul cu alimente bogate în Omega 3 sau suplimente de Omega 3, cum ar fi uleiul de pește. Dacă optați pentru varianta de suplimente, consultați medicul înainte de a consuma sau de a administra copilului. Un doctor pediatru este cel mai în măsură să vă indice dacă organismul copilului necesită acest supliment, și dacă răspunsul este da, tot el va recomanda și doza necesară.

Un factor de care trebuie să țineți cont când vine vorba de suplimente pe baza de Omega 3, este dacă aceasta a fost distilat molecular, dacă i-au fost îndepărtate impuritățile ca plumbul, mercurul etc.

Întrebuințările benefice ale Omega 3 sunt răspândite pe tot corpul nostru, de la reducere riscului de apariție a infarctului și a altor boli cardio-vascular, la prevenirea diabetului. Însă, astăzi ne vom concentra pe efectele acizilor grași Omega 3 asupra sistemului nervos.

Acizii grași Omega 3 esențiali contribuie la formarea tecii de mielină. Însă, întrebuințările benefice ale acestor acizi grași esențiali nu se opresc aici.

Prin intermediul acizilor Omega 3, organismul și creierul nostru produc prostaglandine, substanțe ce sunt asemănătoare hormonilor. Prostaglandinele au funcții importante și variate în organism, printre care putem preciza la nivelul creierului, aceste substanțe reglează eliberarea și performanța neuro-transmițătorilor. Altfel spus, Omega-3 sunt componente importante ce ajută celulele nervoase să comunice unele cu celelalte.

Prin faptul că stimulează activitatea funcțională a sistemului nervos și susține dezvoltarea creierului, Omega 3 susține și menține sănătatea mintală a copiilor.

Stimularea activității funcționale a sistemului nervos presupune implicit că Omega 3 îmbunătățește memoria și procesul de învățare al copiilor.

Însă pentru a beneficia de proprietățile sale, Omega 3 trebuie să fie prezent în viața noastră de la început.

Memoria și copilul sunt concepte ce se leagă sau se întâlnesc încă din pântecul mamei. Viitoarea mamă trebuie să își asigure doza necesară de Omega 3 recomandată organismului pentru a ajuta fătul să aibă o dezvoltare armonioasă. O consecință a deficitului de Omega 3 sunt complicațiile neurologice la făt.

Lipsa de Omega 3 din lapte matern sau hrănirea bebelușului cu biberonul poate duce la apariția sindromului ADHD (Attention Deficit / Hiperactivity Disorde sau tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție), care se manifestă prin principalele simptome precum lipsa de atenție, hiperactivitate și impulsivitate. Alte simptome care semnalează prezența sindromului ADHD la copii includ:

  • lipsa capacității de a-ți menține atenția suficient de mult timp;
  • are tendința de a uita frecvent;
  • deși înțelege instrucțiunile, nu reușește să își termine temele, sarcinile casnice sau obligațiile de la locul de muncă;
  • uneori pare a nu asculta persoana care îi vorbește;
  • se foiește, nu poate sta locului, se cațără excesiv de mult;
  • fiți atenți dacă își pierde des, lucruri personale, precum rechizite sau jucării;
  • are tendința de a întrerupe sau deranja pe alții , prin intervenind în discuțiile sau jocul altora;
  • la adolescenți se manifestă adesea prin neliniște, violență, ostilitate, irascibilitate.

Fiți atenți la acest aspect, copilul vostru poate că nu este prost-crescut, ci poate suferi de o boală îngrijorătoare.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, Omega-3 are efecte antiinflamatoare la nivelul creierului și are o influență benefică și asupra funcției vizuale la copii.

După ce înaintăm pe drumul vieții, iar copilul vostru se află la școală, putem preciza faptul că Omega 3 are capacitatea de a îmbunătăți capacitatea de scriere, citire și puterea de concentrare. Mai mult, acești acizi grași Omega 3 elimină barierele emoționale din calea învățării copiilor.

Înainte de final este necesar să reiterăm un aspect important, acizii grași Omega 3 joacă un rol important pentru menținerea bunăstării la copii și nu numai, pentru că stimulează viteza și conectivitatea creierului.

Sănătatea creierului este vitală pentru ca cel mic să aibă o viață normală și împlinită. Un factor care poate contribui semnificativ la acest lucru este prezența unui echilibru sănătos al acizilor graşi Omega-3 încă din stadiile infantile de dezvoltare.

Acizii grași Omega 3 formează, hrănesc și mențin sănătatea mintală a copiilor noștri. Cu aportul necesar de Omega 3, copilul vostru își va începe cu dreptul drumul în viață.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*