Beneficiile acizilor grași Omega-3 pentru copii

Părinții care sunt în căutare de alternative naturale la medicamente pentru a trata capacitatea de atenție, starea de spirit și comportamentul copilului lor, vor găsi numeroase opțiuni disponibile. Una dintre cele mai cercetate abordări nutriționale este suplimentarea regimului alimentar cu acizi grași Omega-3. Există deja o cantitate semnificativă de cercetări despre acizii grași Omega-3 și despre impactul lor asupra simptomelor și afecțiunilor care tind să se instaleze în perioada copilăriei, în special probleme de atenție, de dispoziție și de comportament. Cele mai multe studii arată că majoritatea copiilor care suferă de astfel de afecțiuni prezintă o îmbunătățire a simptomelor atunci când primesc suplimente Omega-3. De asemenea, cercetările au dezvăluit că mulți dintre copiii cu astfel de afecțiuni au un nivel anormal de scăzut de Omega-3 în comparație cu populația generală.

Ce sunt acizii grași Omega-3?

Acizii grași esențiali Omega-3 sunt o componentă importantă a membranelor celulare, fiind considerați o barieră a celulei, și au efecte antiinflamatorii în organism. Acizii Omega-3 înconjoară celulele creierului și ale sistemului nervos, oferindu-le proctecția necesară. Găsim Omega-3 în mai multe tipuri de alimente, în special în pește și în fructe de mare, în carne și produse lactate provenite de la animale hrănite cu iarbă, ouă organice, semințe de in, semințe de chia, nuci și avocado.

Mai trebuie subliniat faptul că acizii grași Omega-3 cu lanț lung sunt cei mai importanți și sunt cunoscuți ca EPA și DHA. Acești acizi grași cu lanț lung sunt obținuți doar consumând anumite alimente și / sau suplimente care se găsesc numai în surse marine, precum pești, crustacee și alge. Consumul regulat de pește, fructe de mare și alge de înaltă calitate este cel mai bun mod de a îmbunătăți nivelurile de Omega-3. Cu toate acestea, nu trebuie să omitem faptul că celor mai mulți copii le displac mâncărurile pe bază de pește și fructe de mare, așa că administrarea de suplimente este cea mai la îndemână modalitate prin care putem îndeplini nevoia copilului de acizi grași Omega-3.

Care sunt cele mai potrivite suplimente de Omega-3?

Dacă veți decide să utilizați suplimente Omega-3, denumite adesea și suplimente de ulei de pește, este esențial să utilizați produse de înaltă calitate. Uleiul de pește trebuie să provină de la o companie cu un bun renume, care efectuează teste riguroase de calitate și siguranță pentru a se asigura că nu există contaminanți, cum ar fi mercur sau alte substanțe periculoase în uleiul de pește. O astfel de companie este Lysi, care pune la dispoziția consumatorilor o gamă amplă și variată de ulei de pește și suplimente Omega-3. Aceste suplimente vin sub diferite forme, în general lichide, capsule sau comprimate masticabile. Cele mai potrivite suplimente Lysi pentru copii sunt Omega-3 pentru copii Lysi -capsule masticabile, ulei din ficat de cod pentru copii și ulei din ficat de cod cu aromă de lămâie și mentă. Este indicat să depozitați capsulele sau uleiul de pește în frigider, pentru a reduce gustul specific de pește, deși suplimentele aromate nu mai ridică această problemă. De asemenea, pentru ca cel mic să își ia doza zilnică de Omega-3 fără complicații, puteți amesteca uleiul în smoothie-uri sau alte alimente care îl ajută pe copil să tolereze mai bine gustul și textura uleiului.

În general, este necesar ca cel mic să consume suplimente Omega-3 mai multe luni, pentru a obține beneficiile complete. Multe persoane observă îmbunătățiri într-un timp foarte scurt, în doar câteva săptămâni. Totuși, aveți grijă ca cel mic să își primească doza necesară de Omega-3 chiar dacă nu observați imediat îmbunătățiri ale simptomelor.

Deși acest articol s-a concentrat în principal pe beneficiile acizilor grași Omega-3 pentru reducerea simptomelor de sănătate mintală, este de remarcat faptul că există numeroase beneficii și pentru sănătatea fizică. Acizii grași Omega-3 sunt vitali pentru a sprijini sănătatea inimii, pentru a reduce inflamația în întregul corp și pentru a sprijini reglarea tensiunii arteriale. Creșterea aportului de Omega-3 prin alimente și suplimente este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea întregii familii.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*