Cât este de eficient uleiul de peşte pentru păr şi piele

Cele mai multe persoane își doresc să se bucure de un ten curat și ferm și de un păr puternic și sănătos. Deși mulți dintre noi investesc averi în cele mai noi produse cosmetice care promit hidratare, suplețe, combaterea acneei, eliminarea ridurilor, stoparea căderii părului și câte și mai câte, experții în domeniul frumuseții sunt de părere că frumusețea trebuie hrănită din interior și nu chiar cu orice fel de alimente, ci cu acizi grași esențiali, în special acizi Omega-3.

Acești acizi se găsesc în uleiul de pește, așa că regimul alimentar ar putea fi arma secretă pentru frumusețe și vitalitate la orice vârstă.

Regimul alimentar susține sănătatea părului și a pielii

În general, pentru a scăpa de cele mai multe probleme de păr și piele, este absolut necesar să respectăm un regim alimentar echilibrat și sănătos, încărcat în fructe și legume bogate în antioxidanți. Dar un ulei de pește de bună calitate, plin de acizi grași Omega-3, ar trebui, de asemenea, să se regăsească în meniu. Asta pentru că, pe lângă faptul că sunt minunați pentru inimă, creier și pentru sănătatea ochilor, acizii grași Omega-3 joacă un rol esențial în structura pielii. Spre deosebire de uleiurile vegetale, uleiul de pește conține acizi DHA și EPA, adică acizi pe care organismul nu îi poate produce pe cont propriu, însă are mare nevoie de ei. Acești acizi sunt încorporați în membranele celulare din stratul superior al pielii, adică în epidermă, formând o rețea protectoare în jurul lor și ajutând astfel la prevenirea pierderii umidității și la un aspect sănătos al pielii și părului.

Acizi grași Omega-3 în lupta împotriva ridurilor

Cele mai multe cercetări arată că nivelurile ridicate de acizi grași Omega-3 acționează în stratul fosfolipid, ajutând la menținerea apei în piele și conducând astfel la o piele mai hidratată, mai suplă și cu un aspect mai tânăr. De asemenea, EPA repară deteriorările cauzate de soare, stimulează colagenul, previne apariția ridurilor și stopează căderea părului.

Pentru a înțelege și mai bine cum acționează acizii grași Omega-3 la nivelul pielii și părului, trebuie să ne amintim că celulele pielii se schimbă pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă ne vom uita la celulele pielii sub microscop, vom observa că fiecare este înconjurată de două straturi de grăsime care alcătuiesc peretele celular. Numit strat fosfolipid, acesta încorporează grăsimi alimentare și este cel care oferă pielii un aspect ferm, neted și sănătos.

Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, această membrană se subțiază, iar pielea nu mai beneficiază de propria sa barieră protectoare. Același lucru se întâmplă și cu părul nostru. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea și părul își pierd umezeala și elasticitatea și, astfel, apar ridurile, iar părul începe să cadă sau să capete un aspect tern, lipsit de strălucire.

Cât de mult pește trebuie să consumăm pentru a obține beneficii anti-îmbătrânire?

Ideal ar fi să consumăm pește de bună calitate, cum ar fi somonul, de cel puțin două ori pe săptămână. Dar dacă nu vă place gustul de pește, nu aveți timp pentru a găti pește sau aveți îngrijorări privind substanțele contaminante care se găsesc în peștele de crescătorie, un supliment de ulei de pește de calitate superioară, este cea mai ușoară modalitate de a vă asigura că oferiți pielii și părului acizii grași Omega-3 de care au mare nevoie. Suplimentele de pește Lysi România sunt purificate, lipsite de metale grele, se administrează cu ușurință și se găsesc în diferite forme, precum capsule, ulei de pește natural, ulei de pește aromat sau ulei de ficat de cod.

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*