Ce le lipsește copiilor cu rahitism?

Rahitismul este o boală care afectează dezvoltarea oaselor la copii. Aceasta cauzează oase slabe, moi, care pot se pot curba, sau se pot rupe.

ce le lipseste celor cu rahitism

Rahitismul este o afecțiune care se dezvoltă numai la copii.  Cel mai frecvent, este diagnosticat la copiii cu vârste cuprinse între 3 și 18 luni. Principalele semne și simptome de rahitism includ un schelet diform sau deformat, durere, oasele fragile și o creștere înceată, sub media din graficele stabilite.

Cea mai frecventă cauză a rahitismului este o lipsă extremă de vitamina D, sau o lipsă de calciu, sau ambele.

Cât de comun este rahitismul?

Numărul de copii care se dezvoltă rahitism în SUA nu este cunoscut. Cu toate acestea, cercetătorii din Marea Britanie, au constatat că aproximativ 1 din fiecare 100 de copii non-caucazieni are simptome de rahitism. Se pare că afecțiunea este mai frecventă la copiii care au pielea închisă la culoare , dar și la copiii care sunt hrăniți la sân, mai degrabă decât la cei hrăniți cu lapte formulă. În România, 20% dintre copii sunt afectați de rahitism. În cazul acesta, cauzele cele mai frecvente sunt sedentarismul și lipsa activităților fizice la soare.

Ce le lipsește copiilor cu rahitism?

Sunt două lucruri esențiale care le lipsesc celor afectați de rahitism: vitamina D și calciu. Sau în unele, cazuri, ambele variante.

Vitamina D. Vitamina D este produsă în mod natural în corpul copilului, atunci când este expus la lumina soarelui, în pielea goală. De asemenea, copilul poate obține surse importante de vitamina D din laptele formulă, sau din unele alimente. În cazul în care bebelușul este alăpatat și nu primește niciun supliment cu vitamina D, , atunci este mult mai probabil să fie lipsit de aceast substanță. Atunci când mamele care alăptează nu au un nivel ridicat de vitamina D, laptele matern nu va conține, la rândul lui, suficientă vitamina D pentru a acoperi și necesarul bebelușului. Prin urmare, copiii care sunt alăptați la sân sunt mai susceptibili de a dezvolta rahitism decât copiii care sunt hraniti cu biberonul (laptele formulă pentru sugari este îmbogățit cu vitamina D).

Legătura dintre vitamina D și rahitism este cunoscută de mai mulți ani de către medici și de către oamenii de știință. La sfârșitul secolului al 19-lea și începutul secolului 20, medicii au constatat că administrarea uleiului de ficat de cod, care conține vitamina D, a ajutat la prevenirea și tratarea rahitismului la copii. În 1930, vitamina D a fost adăugata în laptele formulă pentru sugari pentru sugari. De atunci, numărul copiilor diagnosticați cu rahitism a scăzut dramatic, iar rahitismul a devenit o boală rară în Statele Unite.

Pentru a preveni astfel de situații, medicii recoamndă părinților administrarea de ulei de ficat cod Lyssi, o sursă excelentă de omega3, vitamina D și calciu.

Calciu. Calciu provine din alimente și băuturi pe care copilul le consumă. Laptele și produsele lactate sunt o sursă bună de calciu, precum și unele legume verzi, tofu, sardine și somon. Unele alimente, cum ar fi soia, cerealele pentru micul dejun, și chiar unele produse lactate sunt îmbogățite cu calciu, tocmai pentru a le face mai eficiente. Atât calciu, cât și vitamina D sunt esențiale pentru oase puternice, sănătoase.

Ce se întâmplă de fapt în organism?

Vitamina D ajută organismul să controleze nivelul de calciu și fosfat din organism. În cazul în care nivelurile sanguine ale acestor minerale devin prea mici, corpul produce hormoni care cauzează eliberarea calciului și a fosfatului din oase, astfel încât să poată avea cantitatea corectă în sânge. Acesta este procedeul care cauzează oasele moi și slabe. Când organismul are un deficit sever de vitamina D, nu mai poate absorbi suficient calciu, iar hormonii încep să ia calciu din oase, dezvoltându-se rahitismul.

sursă foto:stephmphoto.wordpress.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*