Ce nu trebuie să îți lipsească din casă sub nicio formă când ai copil

Atunci când ai copil, trebuie să fii mereu în gardă. Oricând poate răci sau se poate juli. Iar tu trebuie să acționezi rapid, la orice oră din zi sau din noapte! Ca să nu fii luată niciodată pe nepregătite, iată ce trebuie să ai întotdeauna în casă.

Ce nu trebuie sa iti lipseasca din casa sub nicio forma cand ai copil

Picture 1 of 1

Termometrul

Termometrul este în capul listei, pentru că febra e foarte periculoasă la copii. Nu strică să ai în casă chiar două termometre. Unul cu vârf flexibil și unul digital, de pus pe frunte. Acesta din urmă e util mai ales în timpul somnului, pentru că nu e nevoie să trezești copilul când are febră și poți acționa imediat.

Antitermicele 

Pentru a lupta cu același inamic periculos, febra, nu trebuie să-ți lipsească din casă nici antitermicele. Cele mai folosite sunt ibuprofenul (nurofen, algin) sau paracetamolul (sau panadol, calpol). Desigur, nu trebuie administrate decât la recomandarea medicului.

Soluții pentru răni

Pentru că cei mici se accidentează des, e obligatoriu să fii înarmată și cu soluții pentru răni. Pentru o julitură banală, poți folosi doar apă cu săpun. Dacă este însă o zgârietură mai serioasă, e bine să ai în casă betadină, pudră și/sau unguent cu Baneocin.

Totodată, este bine să ai la îndemână Oximed sau alte spray-uri și soluții pentru arsuri. Dar și Fenistil sau alt unguent sau soluție pentru diverse înțepături.

Antialergice

Dacă puiul tău e mai sensibil și face alergii, trebuie să ai permanent la îndemână un antialergic eficient. Acesta îți va fi recomandat numai de medicul pediatru.  

Supozitoare împotriva constipației

Și durerile de burtă cauzate de constipație pot fi foarte supărătoare. De aceea, fii înarmată și cu supozitoare cu care s-o combați rapid. De regulă se folosesc cele pe bază de glicerină, dar te poți sfătui cu medicul pentru a-l alege pe cel mai potrivit pentru copilulu tău.

Uleiul de pește

Pentru ca micuțul tău să se dezvolte armonios are nevoie și de ulei de pește. Așadar, acizii grași esențiali Omega-3, în special DHA și EPA, nu trebuie să-ți lipsească sub nicio formă din casă.

Iată care sunt beneficiile Omega 3 în creșterea sănătoasă a copilului:

  • Acizii grași Omega 3 reduc frecvența episoadelor infecțiilor respiratorii din sezonul rece.
  • Omega 3 ajută la ameliorarea comportamentului copiilor cu tulburi neurologice de dezvoltare, precum deficitul de atenție și hiperactivitate (ADHD). Totodată, au efecte benefice asupra atenției și concentrării.
  • Uleiul de pește sau Omega 3 ajută și la maturarea optimă a retinei și a cortextului vizual. Asta, deoarece DHA reprezintă 60-80% din totalul acizilor polinesaturați din structura fotoreceptorilor retinieni, cu rol esențial în creșterea acuității vizuale.
  • Acizii Omega 3 mai ajută la ameliorarea integrității structurale și funcționale a pielii.
  • Uleiul de pește și-a dovedit eficiența inclusiv în ameliorarea calității somnului.

Așadar, dacă îți lipsește vreunul dintre aceste lucruri din casă, ia-ți-l negreșit! Copilul tău poate avea oricând nevoie de ajutorul tău!

Surse foto: d2v9y0dukr6mq2.cloudfront.net, mykidsite.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*