Ce putem face chiar acum pentru a ne consolida imunitatea?

În cele mai multe cazuri, răceala este înrudită cu alte boli și simptome tipice, precum sinuzită, gripă, urmate de febră, dureri musculare, senzație de oboseală și de slăbiciune. Multe dintre aceste simptome pot fi contracarate dacă avem un sistem imunitar puternic. Sistemul imunitar al organismului nostru este responsabil de protejarea noastră împotriva diferitelor infecții. Este important să avem o imunitate puternică pe tot parcursul vieții, nu doar în timpul iernii sau în perioadele periculoase precum cea dominată de Covid-19.

Iată doar câteva modalități prin care ne putem consolida sistemul imunitar:

Respectați un regim alimentar echilibrat. Sistemul imunitar este format din celule și anticorpi care se reînnoiesc  în mod constant, iar proteinele, carbohidrații și lipidele sunt fundamentale pentru formarea acestor componente. Dieta echilibrată cuprinde diferite substanțe nutritive de care organismul are mare nevoie. În mod ideal, ar trebui să consumăm în medie cinci porții de fructe și legume pe zi. Dacă este posibil, încercați să includeți ghimbir la mese, căci această rădăcină este eficientă în combatarea infecțiilor. La fel de bine, puteți consuma ceai de ghimbir sau puteți adăuga puțin ghimbir în sucuri sau în smoothie-uri.

Nu neglijați importanța zincului. Acest mineral este fundamental pentru sistemul imunitar. Zincul se găsește în carnea roșie, în stridii, în ciuperci și în cerealele integrale. Calciul este un alt mineral important care se găsește în produsele lactate, în semințele de chia și de susan, dar și în legumele cu frunze de un verde închis. Puteți opta și pentru un supliment alimentar pe bază de alkoxigliceroli, așa cum este Immune Max Lysi, care susține sănătatea sistemului imunitar, mai ales în perioadele în care suntem predispuși la răceală, gripă și alte infecții.

Evitați stresul. Atunci când suntem nervoși și anxioși, corpul nostru eliberează hormoni, corticosteroizi, care sunt cunoscuți pentru activitatea lor imunosupresivă. Încercați să vă relaxați și să faceți față situațiilor dificile într-un mod mai puțin stresant. Exercițiile fizice ajută la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea stării generale de sănătate a organismului.

Respectați un program adecvat de odihnă. Somnul este unul dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea organismului. Nopțile albe sau doar câteva ore de odihnă cresc nivelul de stres și reduc imunitatea. Cel mai bine ar fi să dormim 7 până la 8 ore pe noapte.

Împrieteniți-vă cu vitaminele. Unele dintre acestea sunt esențiale pentru consolidarea imunității, cum ar fi vitamina C pe care o găsim în pătrunjel, în broccoli, în ardei gras și în citrice, apoi vitamina A pe care o găsim în morcovi și în dovlecei și vitamina E pe care o găsim în cereale integrale, în porumb, dar și în uleiul de rapiță.

Consumați cantități corespunzătoare de Omega-3. Asta înseamnă să serviți săptămânal cel puțin 250 de grame de pește, în special pește gras, somon, macrou, sardine, păstrăv sau crap. Acizii grași esențiali Omega-3 pe care îi găsim și sub formă de suplimente alimentare, așa cum sunt capsulele Omega-3 Lysi, sunt un puternic aliat al sistemului imunitar și ajută la prevenirea diferitelor boli, cum ar fi bolile de inimă și chiar unele tipuri de cancer.

Consumați apă. Pe lângă faptul că ajută la reînnoirea celulelor, apa unge căile respiratorii și previne pătrunderea infecțiilor și a alergiilor în organism. Cel mai indicat este să consumăm aproximativ 2 litri de apă pe zi, dar dacă efectuăm activități solicitante din punct de vedere fizic, atunci vom încerca să bem cu 500 ml de apă în plus.

În cele din urmă, evitați administrarea inutilă a medicamentelor. Foarte multe medicamente, cum ar fi corticosteroizii, sunt imunosupresive și reduc producția de celule ale sistemului imunitar, precum și anticorpi. Utilizarea inutilă a antibioticelor este, de asemenea, dăunătoare, deoarece poate crește rezistența organismului la bacterii.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*