Cum influențează acizii grași Omega 3 dezvoltarea armonioasă a copiilor?

Primii ani din viața unui copil sunt marcați de o dezvoltare din toate punctele de vedere: fizică, senzorio-motorie, cognitivă, etc. Acizii grași Omega 3 au un rol extrem de important în dezvoltarea și funcționarea normală a sistemului cerebral, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din alimentația celor mici.

Cum influenteaza acizii grasi Omega 3 dezvoltarea armonioasa a copiilorAcizii grași Omega 3 sunt de două tipuri: DHA – care se regăsesc de obicei în membranele celulare și ajută la dezvoltarea capacităților de ascultare, înțelegere și memorare și EPA – responsabili cu funcționarea optimă a proceselor de dezvoltare și dizolvare a celulelor, reglarea inflamațiilor, întărirea sistemului imunitar și buna funcționare a sistemului circulator. Deși acești acizi grași Omega 3 au un rol esențial în buna funcționare a organismului nostru, ei nu sunt produși în mod natural de către acesta și trebuie să îi luăm din diverse surse nature sau suplimente alimentare. Tocmai de aceea este atât de important să ai grijă la alimentația celui mic încă de la o vârstă fragedă și să te asiguri că își ia doza zilnică necesară de Omega 3 din alimentele pe care le consumă.

După cum spuneam, acizii grași Omega 3 DHA sunt responsabili cu buna funcționare a creierului și cu dezvoltarea legăturilor neuronale. DHA mai este numit și acidul structural al creierului, el reprezentând 30% din grăsimile care se regăsesc în componența acestuia. Dacă nu știai până acum, în primul an de viață, creierul copilului cunoaște cea mai rapidă dezvoltare, el triplându-și dimensiunea. Este important să începi să administrezi celui mic Omega 3 încă de la o vârstă fragedă pentru a susține organismul pe perioada acestei dezvoltări rapide. Poți încerca să îi dai celui mic ulei de pește, dar ai grijă să fie unul de cea mai bună calitate.

 

Acizii grași Omega 3 pot fi de folos și copiilor care suferă de ADHD, o tulburare comportamentală ce se manifestă prin deficit de atenție și hiperactivitate. Conform utimelor studii publicate, peste 3% din copiii din ziua de azi au probleme de concentrare și dificultăți în respectarea indicațiilor părinților sau a profesorilor. În urma cercetărilor s-a demonstrat faptul că la copiii care suferă de ADHD, nivelul acizilor grași Omega 3 este extrem de scăzut. Prin urmare, un aport zilnic mai mare de Omega 3 va ameliora semnificativ simptomele acestei afecțiuni comportamentale.

În concluzie, dacă vrei un copil care să se dezvolte sănătos și armonios, ai grijă să îi asiguri doza zilnică de acizi grași Omega 3, fie din surse naturale cum ar fi peștele oceanic, semințe (in, cânepă, chia) sau legume verzi, fie din suplimente alimentare cum ar fi uleiul de pește.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*