Cum se administrează uleiul de pește copiilor mici și de ce este atât de folositor?

După mult timp în care a fost căzut în dizgrație, din cauza gustului îngrozitor pe care îl avea, acum uleiul de pește revine în forță, fiindu-i apreciate calitățile. Și, pentru cei dintrei noi care se gândesc la gustul grețos din copilărie, pe care-l asociază cu uleiul de pește, venim să le spunem că există produse cu diferite arome, foarte apreciate de cei mici.

administrare ulei peste

Dar, haideți să detaliem. Acizii graşi polinesaturaţi conținuți în uleiul de peşte cum ar fi Omega 3, precum EPA şi DHA (acizii eicosapentaenoic şi docosahexaenoic), stimulează activitatea sistemului nervos central, inimii şi a organelor vederii. De fapt, cercetările au demonstrat că întrebuinţarea adaosurilor biologic active măreşte concentraţia atenţiei, îmbunătăţeşte comportamentul, abilităţile de citire şi scriere.

Cu multe decenii în urmă, singura cale de luptă contra rahitismului era uleiul de peşte. Mulți dintre noi au primit acest tratament. Și, după o perioadă în care a fost într-un con de umbră, în zilele noastre pediatrii îşi îndreaptă din nou atenţia către miraculosul ulei de peşte, care conţine şi o doză importantă de vitamina D, care contribuie la fixarea calciului în organism.

În plus, Omega 3 din uleiul de peşte îi ajută pe copii să-şi corecteze deficitul de atenţie, să înveţe mai bine şi le îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Într-un studiu recent, copiii cu tulburări de coordonarei care au luat suplimente de Omega 3 şi-au îmbunătăţit performanţele de citire şi de ortografie în numai trei luni. De asemenea, există cercetări promiţătoare asupra efectului acizilor Omega 3 la copiii deficit de atenţie (ADHD), autism şi dislexie. Medicii recomandă introducerea uleiul de pește în alimentația copiilor începând cu vârsta de 6 luni, din momentul în care începe și diversificarea alimentației.

Prin urmare, specialiștii de la Saga Sănătate  vin cu două produse pentru copii, sub formă lichidă și sub formă de capsule. Desigur, doza zilnică administrată va fi diferită în funcție de vârstă. La copiii sub 1 an se administrează 3-4 picături de ulei de pește, în timp ce la copiii de peste 1 an, o linguriță de ulei de pește zilnic va asigura necesarul de vitamine și Omega 3.

Pentru copiii ceva mai mărișori, între 4-6 ani, cei de la Saga Sănătate au pregătit Omega-3 pentru copii cu aromă plăcută de fructe, sub formă de capsule masticabile. Acestea sunt indicate pentru creşterea, fortificarea şi dezvoltarea armonioasă, viguroasă a organismului, pentru rezistenţă, vitalitate şi imunitate, pentru oase şi dinţi sănătoşi.

Omega-3 pentru copii LYSI susține dezvoltarea vederii și a funcției cognitive, stabilizarea dispoziţiei, a atenţiei, îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de învăţare, ameliorarând chiar și manifestările ADHD.

Uleiul din ficat de cod LYSI are numeroase beneficii pentru cei mici, fiind un produs ce nu ar trebui să lipsească din alimentația lor zilnică. După cum am mai spus, acizii grași Omega 3 ce se găsesc în uleiul din ficat de cod asigură buna funcționare a sistemului cardiovascular, buna funcționare și dezvoltare a creierului și cel mai important, asigură buna funcționare a organismului celor mici și întărirea sistemului imunitar.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*