Importanţa aportul de omega 3 pe toată perioada vieţii, pentru fiecare etapă a dezvoltării şi menţinerii noastre

Acizii graşi omega 3 au un rol foarte important pentru buna funcţionare a activităţii cerebrale. Influenţa acestora asupra funcţiiolor cerebrale nu se eşalonează pe paliere de vârstă şi nu se limitează doar la perioada de formare şi dezvoltare a omului, ci este activă şi extrem de importantă pe toată perioada vieţii, inclusiv în viaţa intrauterină.

Activitatea cerebrala si acizii grasi omega 3

Picture 1 of 5

Perioada intrauterină
Este foarte important ca fătul să poată asimila acizi graşi omega 3 în perioada sarcinii, aceştia influenţând în mod direct sistemul cerebral, buna funcţionare a sistemului ocular şi cardiovascular. Copilului i se asigură astfel capacitatea de a se dezvolta normal din punct de vedere cerebral, de a avea capacitatea de a se naşte cu anumite abilităţi şi simţuri, de a veni pe lume în condiţii normale de sănătate. Viitoarea mamă se va asigura că dieta ei zilnică va cuprinde alimente bogate în acizi graşi omega 3, având în vedere faptul că organismul uman nu poate produce singur acest tip de acizi. Un consum constant de carne de peşte, alune, nuci, ulei şi seminţe de in, fasole boabe, linte sau năut, fructe şi legume proaspete ar trebui să fie suficient pentru a asigura necesarul de omega 3, atât pentru mamă, cât şi pentru făt.

CONTINUARE – Vezi importanţa aportul de omega 3 pe toată perioada vieţii, pentru fiecare etapă a dezvoltării şi menţinerii noastre


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4

Ai ceva de adăugat?...

*