Întărește sănătatea ochilor cu acizi grași omega 3

Te surprinde să auzi că sănătatea ochilor depinde într-o oarecare măsură și de acizii grași omega 3?

omega-3-si-sanatatea-ochilor

Poate părea uimitor că vorbim despre implicarea acizilor grași omega 3 în procesol de funcționare optimă a ochilor. Însă, trebuie să știi că ochii au nevoie de nutrienți pentru a-și menține acuitatea vizuală cât mai mult timp. Iar pentru asta, avem nevoie de o alimentație sănătoasă care să includă fructe și legume pentru necesarul de vitamine și minerale, dar și alte alimente pentru necesarul de substanțe nutritive esențiale.

Studiile au demonstrat necesitarea acizilor grași omega 3 în procesul de vedere.

Numeroase studii au demonstrat rolul crucial pe care acizii grași Omega-3 îl au în menținerea sănătății în general, dar mai ales pentru buna funcționare a sistemului nervos și cardiovascular. În plus, aceștia reduc procesele inflamatoare și scad riscul apariției unor boli cronice grave precum diabetul, artrita și chiar și cancerul. Unele cercetări au arătat că acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru dezvoltarea normală a vederii sugarilor, iar copiii care nu primesc suficienţi acizi graşi Omega-3 în timpul sarcinii de la mamele lor, ar putea suferi de tulburări nervoase şi de vedere. De asemenea, cercetările privind beneficiile acestor acizi graşi asupra sănătăţii ochilor afirmă că ei sunt esențiali pentru dezvoltarea oculară optimă, pentru menţinerea acuităţii vizuale și pot ajuta la prevenirea degenerescenței maculare și a sindromului ochiului uscat.

O serie de studii clinice au demonstrat și faptul că EPA și DHA, în special, reprezintă o resursă naturală extrem de utilă pentru obținerea și menținerea sănătății ochilor. DHA, prezent cu precădere în binecunoscutele fosfolipide, reprezintă constituentul major al lipidelor creierului și retinei și exercită atât un rol constitutiv cât și unul de protecție, influențând funcționarea optimă a acestor țesuturi.

Ca și component structural al membranelor celulare, DHA are de asemenea capacitatea de a influența procesele implicate în funcționarea acestora.

În plus, acizii grași esențiali Omega 3, pot susține buna funcționare a glandelor și canalelor oculare, buna drenare a lichidului intraocular și scăderea riscului de creștere a presiunii intraoculare și de apariție a glaucomului. În cazul în care celulele corpului și ale creierului uman sunt lipsite de acești acizi grași esențiali, de care au nevoie să crească și să funcționeze, celulele vor înlocui acizii grași cu alte grăsimi similare, dar care pot fi dăunătoare și le vor diminua funcțiile.

În concluzie, acizii grași omega 3 sunt o constantă nutrițională esențială pentru obținerea și menținerea sănătății noastre în general, dar indispensabilă pentru funcția vizuală. Așadar, e musai să incluzi în meniul tău săptămânal, de cel puțin două ori pe săptămână, și alimente care conțin acești acizi.

În cazul în care nu ești deloc ”prietenă” cu astfel de alimente, poți opta pentru suplimente cu ulei de pește.

Sursă foto: youtube.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*