Inteligenţa copilului – trucuri pentru a o menţine antrenată

Fiecare părinte se simte mândru când constată că puiul lui dă dovadă de o inteligenţă specială, când demonstrază rapiditate în dezvoltarea abilităţilor, când memorează, gestionează, deduce, învaţă şi se poate raporta contextului social în care trăieşte. Inteligenţa este moştenită genetic, însă poate fi şi stimulată şi susţinută prin crearea tuturor condiţiilor necesare unei bune dezvoltări.

Bezele activităţii cerebrale şi nivelul IQ-ului sunt influenţate încă din viaţa intrauterină. O mamă care este conştientă de acest lucru va da o mare importanţă modului în care va trăi pe perioada sarcinii. Va fi foarte atentă ca alimentaţia zilnică să fie bogată în vitamine, minerale şi omega 3, va evita orice factor de stres, va petrece mult timp în aer liber, va încerca să trăiască doar experienţe frumoase şi plăcute, va evita mediile toxice şi va stopa total consumul de alcool. Astfel ea va asigura toate condiţiile  pentru ca puiul ei să se dezvolte normal, atât din punct de vedere fizic, cât şi emoţional şi intelectual. Pentru un plus de siguranţă în ceea ce priveşte dezvoltarea cerebrală a fătului, mama poate apela la administrarea suplimentelor de ulei de peşte, necesarul de omega 3 pe timpul sarcinii fiind de minim 2, 6 grame pe zi. Acizii graşi polinesaturaţi EPA şi DHA din omega 3 reprezintă aproximativ 60% din lipidele din creier. Astfel un supliment de ulei de peşte este necesar pentru  a pune cărămizile inteligenţei copilului care urmează a se naşte. Suplimentele de ulei de peşte Lysi reprezintă o variantă foarte bună pentru perioda sarcinii.  Simple sau cu diverse arome, suplimentele de ulei de peşte sunt uşor de administrat.  Sunt produse islandeze, din ulei de peşte de cea mai bună calitate.

Perioada primilor anişori de viaţă este foarte importantă în ceea ce priveşte dezvoltarea inteligenţei copilului. Pentru a menţine o activitate cerebrală optimă şi  pentru a-şi dezvolta toate abilităţile,  micuţii vor fi susţinuţi printr-o alimentaţie sănătoasă, prin petrecerea timpului în aer liber, prin antrenarea acestora în jocuri creative şi educative, în jocuri sociale, de rol sau de familie. Extrem de important în dezvoltarea inteligenţei în primii ani de viaţă este modul în care cei din jur îşi manifestă încrederea în copii. Copilul va căpăta astfel încredere în sine, iar inteligenţa acestuia va fi antrenată şi dezvoltată într-un mod mult mai rapid şi mai firesc. Necesarul de omega 3 trebuie asigurat prin alimentaţie, însă se impune şi o suplimentare prin administrarea de ulei de peşte, produsele Lysi reprezentând una dintre cele mai bune variante pentru copii.

Începutul şcolii reprezintă o etapă foarte solicitantă pentru copii, iar părinţii au datoria de a le asigura acestora un start perfect pe lungul drum al instruirii pe băncile şcolilor. Copiii au nevoie de un mediu optim, de linişte, înţelegere şi apreciere, de ajutor şi îndrumare, iar organismul lor trebuie susţinut printr-o alimentaţie sănătoasă. Activitatea cerebrală, capacitatea de concentrare şi memorare sunt strâns legate de aportul de omega 3. Inteligenţa acestora şi capacitatea de învăţare şi asimilare vor fi susţinute prin alimente bogate în omega 3 şi prin suplimete de ulei de peşte. Uleiul de peşte Lysi poate ajuta la menţinerea unei activităţi cerebrale optime şi la dezvoltarea şi antrenarea inteligenţei.

Lysi Islanda este lider mondial în cerecetarea, procesarea, dezvoltarea, vânzarea şi marketing-ul produselor din lipide marina. Istoria celui mai mare producător de ulei din ficat de cod începe în anul 1938, şi datorită folosirii celor mai performante tehnologii a atins excelenţa în cercetare şi dezvoltare. Produsele Lysi sunt realizate sub amprenta calităţii şi a celor mai înalte standarde şi vin în întâmpinarea clienţilor, acoperind fiecare palier de vârstă şi context medical.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*