Învățarea poate fi mai ușoară cu ulei de pește

Copilul tău poate avea șansa de a învăța mai repede și mai ușor, dacă îl ajuți puțin. Cum anume? Oferă-i suplimente cu ulei de pește

Nu puțini sunt specialiștii care susțin că suplimentele cu ulei de pește sunt capabile să ajute un copil să învețe mai repede, să se concentreze și să gândească mai logic. Motivul, ar fi unul simplu, după cum susțin aceștia. Uleiul de pește conține acizi grași omega 3, EPA și DHA, acizi esențiali pentru dezvoltarea și funcționarea optimă a creierului, dar și pentru dezvoltarea vederii. În ultimii ani, s-au efectuat nenumărate studii care au dovedit eficiența uleiului de pește. De asemenea, cercetările au arătat că administrarea uleiul de pește încă de la vârste fragede, îi dă copilului șansa de a fi mai sănătos, mai rezistent și nu în ultimul rând mai inteligent. Dovezi convingătoare sugerează că bebelușii care primesc un nivel suficient al acestor acizi grași omega-3 și omega-6 acizi ar avea un potential mult mai mare față de cei care nu primesc destui acizi grași. De asemenea, s-a mai constatat și un nivel mai ridicat al limbajului și al dezvoltării fizice la copiii care au avut un nivel ridicat de acizi grași omega 3.

invatare-mai-usoara-cu-ulei-de-pesteUleiul de pește dezvoltă capacitatea de a învăța. Uleiul de pește acționează, în special,  prin cei doi acizi grași polinesaturați EPA și DHA, care reprezintă principalii acizi structurali ai creierului și care se găsesc preponderent în cortexul cerebral, în membranele centrelor de comunicare sinaptice, în mitocondrii și fotoreceptorii retinei. DHA Omega 3-ul conținut în uleiul de pește constituie aproximativ 60% din lipidele din creier. Studiile au demonstrat că micuții care au luat ulei de pește au avut rezultate mult mai bune la testele de la școală, față de cei care nu au luat niciun supliment cu omega 3.

Uleiul de pește îmbunătățește concentrarea. S-a dovedit științific că uleiul de pește ar  avea capacitatea de a trata un deficit de atenție, tulburarea de hiperactivitate (ADHD), datorită concentrației ridicate de acizi grași. În cazul în care copilul suferă de hiperactivitate, dislexie, dispraxie, incapacitatea de a finaliza sarcinile, instabilitate emoțională, atitudine șovăitoare, slabă coordonare, lipsă de atenție, probleme de memorie pe termen scurt, de concentrare, tendința de a-i întrerupe pe alții, nepăsare, pripă sau impulsivitate, uleiul de pește este un remediu dovedit. Mai mult, se crede că uleiul de pește este util în dezvoltarea normală a creierului. Aceasta ajută copilul să se concentreze asupra studiului mai bine. S-a constatat că atunci când femeile gravide primesc doze regulate de ulei de pește, copii mici născuți prezintă o coordonare ochi mână îmbunătățită.

Sursă foto: Homeschool Boys


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*