Jocuri și alimentație – află cum să ajuți copilul pentru a face față performanțelor școlare

Dacă vrei să ai un copil isteț, care să aibă performanțe școlare de care să fii mândră, ar trebui să te ocupi îndeaproape nu doar de educația sa, ci și de stilul său de viață. Este important să înțelegi că a face performanțe școlare înseamnă un efort semnificativ din partea copilului tău care are nevoie de toată susținerea ta. Tocmai de aceea, ar trebui să te asiguri că are un program destul de lejer, să aibă timp și pentru el, să introduci jocurile în rutina lui zilnică pentru a se relaxa și să îi spui cât de mândră ești de el în fiecare zi. Toate aceste mici detalii îl vor ajuta să se facă față performanțelor școlare și să își dezvolte o rezistență ridicată la efortul psihic.

În afară de programul lejer care îi permite celui mic să se relaxeze ori de câte ori are nevoie, o alimentație echilibrată și sănătoasă este obligatorie în cazul unui copil care își dorește să ajungă departe cu ajutorul educației. Dacă te gândești să îl răsfeți pe cel mic cu pizza sau cu mâncăruri nesănătoase ori de câte ori ia o notă bună, ar fi bine să renunți la acest gând pentru că alimentele nesănătoase, oricât ar fi de gustoase, au multe grăsimi de tip trans care nu vor face altceva decât să îl oboseacă și să îi scadă concentrarea și motivația de a fi cel mai bun. Ajută-l să adopte un stil de viață sănătos, cu mișcare zilnică și preparate sănătoase, care corespund nevoilor sale nutriționale. Spre exemplu, în cazul unui copil cu performanțe școlare, este extrem de important aportul de acizi grași Omega 3 pentru că aceștia sunt responsabili cu buna dezvoltare a creierului.

Decizia de a avea un copil isteț îți aparține încă din primele luni de sarcină. Poți opta pentru o alimentație nesănătoasă pe parcursul sarcinii și pentru un copil care are șanse mari de a dezvolta probleme de comportament sau poți opta pentru o dietă bogată în acizi grași Omega 3 și pentru un copil isteț, ce te va face mândră. Unele mămici nu realizează cât de important este Omega 3 în dezvoltarea creierului fătului și ulterior în dezvoltarea armonioasă a copilului. În acest sens, un lucru interesant de menționat este faptul că în prima lună de sarcină, creierul este primul organ ce începe să prindă contur, așa că, nu uita să îi asiguri hrana necesară creierului – Omega 3.

Sursele de Omega 3 sunt peste tot, trebuie doar să le introducem în alimentația copilului nostru. Spre exemplu, în loc să îi oferi o prăjiturică cu ciocolată ca gustare, oferă-i 2-3 nuci care îi vor da energie și îl vor susține în procesul de învățare. Un alt truc pe care îl poți folosi pentru a te asigura că cel mic primește doza necesară de Omega 3 este folosirea uleiului de rapiță sau de soia atunci când gătești în locul uleiului clasic de floarea soarelui. Însă, cea mai bună sursă de Omega 3 este uleiul din ficat de cod de la Lysi care nu doar îl va ajuta pe cel mic să facă față performanțelor școlare, ci îi va întări și imunitatea și îi va crește capacitatea de concentrare și rezistența la efort psihic, lucru extrem de important în cazul unui copil premiant. Pentru a nu se plictisi cel mic de o singură aromă, poți opta atât pentru uleiul din ficat de cod clasic, cât și pentru cel cu aromă de lămâie sau cel cu aromă de lămâie cu mentă. Alege uleiul din ficat de cod Lysi și bucurați-vă împreună de cât mai multe performanțe școlare!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*