Omega 3 – soluția anti-îmbătrânire

Cu toții ne dorim să trăim cât mai mult, să avem ocazia de a ne bucura de familie și nepoți în ultimii ani din viață și să nu fim încetiniți prea mult de boli și dureri cronice. Desigur, nu mulți dintre noi vor avea parte cu adevărat de o bătrânețe ușoară, însă există câteva lucruri pe care le putem face acum pentru a îndepărta cât mai mult procesul de îmbătrânire. Bineînțeles, nu există nici o rețetă care să funcționeze la fiecare persoană în parte, dar asta nu înseamnă că e în regulă să neglijăm sfaturile care ne pot prelungi tinerețea.

Omega 3 - solutia anti imbatranireDeși există și excepții, cele mai multe persoane care au ajuns să trăiască 100 de ani sau chiar mai mult au câteva lucruri în comun: o dietă echilibrată, fără excese, mișcarea practicată cât mai des și o gândire pozitivă. Aceste trei elemente sunt foarte importante pentru a avea o viață cât mai sănătoasă, fără probleme de sănătate majore și o bătrânețe cât mai ușoară. De asemenea, cercetătorii au observat că în țările mediteraneene și în Japonia trăiesc cele mai multe persoane care ajung la vârsta de 100 de ani. Iar dacă ne uităm atent la dieta acestora, putem observa că în ambele culturi se consumă foarte multe grăsimi bune, cum ar fi peștele sau uleiul de măsline.

Acest lucru nu este o coincidență, există mai multe studii care confirmă faptul că așa-numitele grăsimi bune sunt foarte benefice pentru organismul uman și ne ajută să ducem o viață lungă și sănătoasă. Iar acizii grași Omega 3 fac parte din grupa grăsimilor benefice, chiar esențiale pentru corpul uman, tocmai de aceea nu ar trebui neglijate. Omega 3 se regăsește din abundență în peștele gras și în câteva uleiuri vegetale, în special în cel din semințe de in. Dar, din păcate, aceste alimente nu fac parte în mod tradițional din dieta noastră și de aceea, dacă vă doriți să aveți o viață lungă și sănătoasă va trebui să găsiți o modalitate de a vă suplimenta dieta cu acest element important. Cea mai bună modalitate este, desigur, consumul de alimente bogate în acest element, însă pentru cei care nu agreează gustul de pește sau cel al semințelor de in, soluția ar fi începerea unei cure cu suplimente de Omega 3.

Dar haideți să discutăm despre urmările concrete pe care le poate avea consumul de Omega 3 pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. În primul rând, acizii grași Omega 3 ne ajută să ne concentrăm mai bine și să reținem mai ușor informațiile pe care le primim, ajutându-ne astfel să ne menținem mintea sănătoasă și activă, lucru foarte important pentru o bătrânețe ușoară. În al doilea rând, Omega 3 menține elasticitatea vaselor de sânge și îmbunătățește astfel circulația sângelui, lucru foarte util pentru cei care au probleme cu aparatul cardio-vascular.

Omega 3 stimulează imunitatea, ajutându-ne să trecem cu ușurință peste orice boală și să ne revenim în timp record, lucru foarte important pentru menținerea unei viziuni pozitive asupra vieții. Acizii grași ne ajută foarte mult și la reducerea inflamației din organism, inflamația fiind responsabilă de o mulțime de boli și de dureri de care suferim. Prin reducerea inflamației, se vor ameliora foarte mult și simptomele bolilor cronice, ceea ce va duce inevitabil la o reducere a stresului și la creșterea poftei de viață. Acestea sunt doar câteva din modalitățile prin care Omega 3 ne ajută să ne simțim tineri la orice vârstă și să avem o bătrânețe ușoară, activă și lipsită de probleme majore. Acest element esențial nu trebuie neglijat de nici un adult care își dorește să rămână activ și să se bucure de viață până la o vârstă înaintată.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*