Produse care conțin omega 3, necesare în sarcină

Orice femeie însărcinată își dorește să aibă un copil sănătos. De aceea, poate că nu știi, dar îți spunem că și alimentația ta trebuie să conțină anumite produse care pot duce la creşterea şi dezvoltarea optimă a fătului, reduce riscul de îmbolnăvire a acestuia mai târziu, pe parcursul vieţii. Asta ca să nu mai vorbim că alegând o astfel de conduită alimentară te poţi menţine sănătoasă.

omega 3 sarcinaSe spune de multă vreme că Omega 3 trebuie recomandată în perioada sarcinii, pentru că are un rol de mare importanță în dezvoltarea creierului la bebeluși, însă sunt prea mulți medici care omit să prescrie Omega 3 gravidelor.

Acizii graşi Omega 3, DHA şi EPA sunt importanţi pentru sănătatea inimii tale şi pentru dezvoltarea creierului, ochilor şi sistemului nervos la făt. Poţi acoperi necesităţile tale de grăsimi esenţiale dacă consumi peşte bogat în grăsimi, cum ar fi somonul, macroul, sardinele sau heringul de două ori pe săptămână. Peştele şi fructele de mare sunt, de asemenea, o sursă de proteine şi iod pentru dezvoltarea fătului şi sunt importante pentru o dietă echilibrată. Dacă nu consumi peşte, ia un supliment complet de vitamine şi minerale special pentru femei însărcinate, care conţine iod şi omega 3. Îți recomandăm aici uleiul din ficat de cod LYSI de la Saga Sănătate, care conține acizi grași Omega 3 și vitaminele A, D și E și este considerat hrana hreierului. În funcție de preferințe, poți alege produsul potrivit sub forma de capsule sau lichid, cu gust natural de pește sau cu aromă de lămâie, pentru cei care nu suportă gustul de pește.

Ai grijă însă. Există anumite tipuri de peşte conţin o cantitate prea mare de mercur sau alte toxine care ar putea afecta fătul. Nu consuma carne de rechin, calcan sau peşte spadă. Nu consuma decât o felie de ton proaspăt la grătar sau două conserve de ton (140 g de ton scurs fiecare) pe săptămână. Această recomandare sste valabilă şi dacă alăptezi.

Prin administrarea de ulei de pește pe perioada gravidității se reduce riscul nașterii premature înainte de săptămâna 34 cu 31% pentru sarcinile normale și cu 61% pentru sarcinile cu risc. De altfel, au fost făcute numeroase studii care au arătat că femeile însărcinate care au luat ulei de pește pe timpul sarcinii erau mai puțin predispuse să nască înainte de termen.

Alte beneficii ale consumului de ulei de pește pe perioada sarcinii se referă la faptul că mărește conținutul de acizi grași esențiali ai laptelui matern, duce la un IQ mai mare al copilului, se reduce mult riscul de apariție a diabetului de tip I la copil, sau crește imunitatea acestuia.

Uleiul de peşte este considerat un supliment sigur pentru cele mai multe categorii de persoane, fiind indicat și pentru gravide sau femei care alăptează, atât timp cât consumul nu depăşeşte dozele recomandate de medic.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*