Rahitismul și rolul uleiului de pește pentru prevenția acestei afecțiuni la copii

Rahitismul este o afecțiune ce intervine în procesul de dezvoltare al copiilor, manifestându-se sub forma unui deficit de vitamina D, calciu sau fosfor. Rahitismul este întâlnit mai ales la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 24 de luni și poate fi prevenit extrem de ușor prin administrarea uleiului de pește încă din a doua săptămână de viață. În cazul copiilor născuți prematur, riscul de a face rahitism este extrem de mare, chiar și în situația în care el primește cantitatea suficientă de vitamina D. Tocmai de aceea, se recomandă consumul de Omega 3 și pe durata sarcinii (mai ales în trimestrul al treilea de sarcină), pentru a te asigura că cel mic nu se va naște cu carențe de vitamine.

Rahitismul se manifestă în cazul copiilor prin intermediul următoarelor simptome: dureri osoase, apariția tardivă a dentiției, oprirea vizibilă a creșterii, apariția febrei mai ales noaptea, aparent fără niciun motiv, curbarea anormală a membrelor inferioare, deformarea pelvisului și a coloanei vertebrale. Tratamentul în cazul rahitismului este administrarea suplimentelor alimentare cu vitamina D și calciu care să acopere carențele și adoptarea unei diete cu alimente care nu conțin proteine animale. Însă, cel mai bun tratament împotriva rahitismului rămâne prevenția și administrarea dozei zilnice necesare de vitamina D.

Uleiul de pește este bogat în vitamina D și ajută la fixarea în oase a calciului din alimente sau suplimente alimentare. Vitamina D poate fi asimilată de cel mic și în urma expunerii la razele solare, însă în anotimpul rece, atunci când acest lucru nu este posibil, îți sare în ajutor uleiul de pește. Asociația Americană de Pediatrie a publicat de curând un raport care susținea faptul că sugarii și copiii ar trebui să ia suplimente de vitamina D și să evite expunerea prelungită la soare din cauza pericolelor la care se expun, unul dintre ele fiind cancerul de piele. Pe vremea părinților și a bunicilor noștri, uleiul de pește era un preparat ce se regăsea în orice gospodărie, un preparat urât de majoritatea copiilor datorită mirosului neplăcut și a gustul pe măsură, dar totodată un preparat ce au ținut copiii sănătoși mult timp și i-au ferit de rahitism.

Dacă te hotărăști să optezi pentru suplimentele alimentare, mai exact pentru uleiul de pește, ai grijă cum îl alegi pentru că nu toate sunt bune pentru copilul tău (anumite uleiuri de pește pot să conțină substanțe toxice ca urmare a unui proces de purficiare superficial). Recomandarea noastră în acest sens este uleiul din ficat de cod de la Lysi, de cea mai bună calitate, potrivit chiar și pentru copiii cu vârsta mai mică de un an. Uleiul din ficat de cod pentru copii Lysi este sursa ideală de vitamina D care te va ajuta să ții rahitismul departe de copilul tău. În plus, uleiul din ficat de cod este bogat și în vitamina A și E și în acizi grași Omega 3, având un rol important în menținerea sănătății oaselor, în îmbunătățirea funcției cognitive și a vederii, dar și pentru creșterea capacității de concentrare și a rezistenței la efort psihic sau fizic. Partea cea mai bună este că acest ulei din ficat de cod nu are un miros neplăcut, putând fi administrat fără niciun fel de problemă copiilor. Alege uleiul din ficat de cod Lysi și protejează-ți astfel copilul împotriva rahitismului!

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*