Secretul tinereții fără bătrânețe – omega 3

Cine nu-și dorește să fie admirat și mereu în formă? Omega 3 ar putea fi cheia în ceea ce privește îndeplinirea unui asemenea vis.

Descoperirile medicale sunt la un pas de a rescrie răspunsul la celebra întrebare: “Oglindă, oglinjoară, spune-mi, cine e cea mai frumoasă din țară?”.

Fiecare dintre noi are șansa să fie nominalizat de oglindă la premiul “cel/cea mai frumoasă”, cât timp optează pentru includerea în meniul zilnic a produselor bogate în acizi grași omega 3.

Ce legătură există între frumusețe și acizii grași omega 3?

Frumusețea și tinerețea înseamnă în primul rând sănătate.

Conform studiilor efectuate de diverși cercetători, s-a ajuns la concluzia că există o legătură strânsă între acizii grași omega 3 și menținerea unei greutăți corporale normale, care asigură buna funcționare a organismului. Totodată, acizii grași omega 3 sunt responsabili de pielea fermă și strălucitoare.

 • Acizii grași omega 3 și corpolența

La nivel global, aproximativ 39% dintre adulți sunt supraponderali, indicele masei lor corporale (IMC) fiind mai mare de 30. Liderii clasamentului sunt americanii din Statele Unite ale Americii.

În România, statisticile oficiale arată că 55% din populația țării este obeză, cei mai afectați fiind bărbații.

Obezitatea este extrem de periculoasă, aducând cu sine nenumărate afecțiuni precum bolile cardiace, diabetul sau cancerul.

Suplimentarea alimentației cu produse bogate în acizi grași omega 3 poate reduce semnificativ apariția bolilor cardiace. În plus, acizii grași omega 3, împreună cu o dietă prescrisă de nutriționist și practicarea sportului, vă poate ajuta să pierdeți din greutate mult mai repede.

Studiile arată că simpla administrare a alimentelor bogate în omega 3 poate reduce semnificativ proporțiile taliei, ajutându-vă să căpătați o siluetă de invidiat.

 • Acizii grași omega 3 și tenul

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc. În structura acesteea se găsesc o mulțime de acizi grași omega 3.

Sănătatea pielii poate scădea de-a lungul vieții, mai ales o dată cu vârsta înaintată și expunerea

îndelungată la soare.

Din fericire, există o serie de afecțiuni ale pielii care pot fi înlăturate prin intermediul consumului de omega 3. Printre acestea se numără psoriazisul – boală de piele caracterizată prin descuamări abundente, localizate în diverse regiuni ale corpului, sau dermatita – inflamații ale pielii, însoțite de erupții și mâncărimi.

Care alimente sunt bogate în acizi grași omega 3?

Cei care se gândesc să adauge în meniul zilnic mai multe produse bogate în omega 3, ar putea să ia în calcul următoarele alimente:

 • Peștele;
 • Fructele de mare;
 • Algele marine (spirulina);
 • Spanacul;
 • Fasolea;
 • Nucile;
 • Semințele de in;
 • Uleiurile (de canola, de soia, de măsline ș.a.).

Ce suplimente farmaceutice sunt bogate în acizi grași omega 3?

În cazul în care doriți să aveți mereu la îndemână o sursă de omega 3, puteți lua în calcul procurarea uleiului de pește în capsule.

În țările nordice, uleiul de pește este extrem de popular, fiind administrat cu regularitate, în special de copii, dar și de adulți. De altfel, una dintre cele mai cunoscute companii producătoare de ulei de pește este una nordică – LYSI.

Produsele LYSI pot fi găsite și pe piața românească.

Partea bună e, că la cel mai mare producător de ulei de cod din lume – LYSI  – puteți găsi, pe lângă tradiționalul ulei de cod capsule, nenumărate alte suplimente alimentare, la baza cărora se află uleiul de pește.

De exemplu, la LYSI găsiți produse bogate în acizi omega 3, potrivite pentru:

 • un anumit stil de viață (ex: LYSI Sport Trio S-3 – “pentru mai multă energie fizică, mai multă masă musculară și mai puțină grasime nedorită);
 • O anumită categorie de vârstă (ex: LYSI Children’s Omega 3 Chewable);
 • pentru prevenirea anumitor boli (ex: LYSI Omega 3+D Calcium – eficient în vederea reducerii riscului de apariție a osteoporozei) etc.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*