Știai că dragostea mamei poate influența dimensiunea creierului copilului?

Studii recente au scos la iveală o realitate incredibilă. Un copil iubit va avea creierul mai mare decât unul privat de dragostea mamei. Iată explicația științifică și află de ce este important acest lucru.

Stiai ca dragostea mamei poate influenta dimensiunea creierului copilului

Picture 1 of 1

Un creier mai mare, un copil mai deștept și mai adaptat

Cercetările au demonstrat că toți copiii cu un creier mai mare sunt mai inteligenți și empatici. Acest lucru le va deschide multe uși în viață, pentru că vor avea capacitatea de a se evidenția în plan social.

Prin contrast, copiii cu un creier mai mic pot dezvolta, ulterior, diverse dependențe. În plus, sunt mai predispuși la a avea boli psihice.

Profesorul universitar Allan Schore din Statele Unite consideră că un copil care nu este îngrijit corespunzător în primii doi ani de viață se va devolta deficitar.

E știut faptul că inteligența și anumite aspecte ale funcționării creierului țin de structura genetică. Însă studiile au arătat că manifestarea genelor este inhibată atunci când dimensiunea creierului nu este corespunzătoare.

O mamă iubitoare va avea un copil mai inteligent

Un studiu realizat de cercetătorii americani a demonstrat că acei copii care beneficiază de dragostea și grija mamei au hipocampul mai mare. Hipocampul este partea creierului responsabilă cu dezvoltarea capacității congnitive. Mai exact, vor avea o memorie mai bună și o capacitate mai mare de a învăța, dar și de a face față stresului.

Dar ce unele mame sunt mai iubitoare și altele mai reci? S-a demonstrat că oxitocina e cea care face diferența dintre părinții afectuoși și cei indiferenți. Cunoscută sub numele popular de hormonul iubirii, oxitocina face din unele mame, care o au din belșug, părinți mai buni și persoane mai iubitoare.  

Inteligența copilului este influențată de acizii grași Omega 3

Pe lângă iubirea mamei, creierul copilului mai are nevoie de un ingredient minune pentru a dezvolta armonios. Este vorba despre acizii grași Omega 3 sau uleiul de pește.

Memoria, învățarea, gândirea și concentrarea funcționează pe baza acizilor esențiali Omega 3. Uleiul de pește acționează, în special,  prin cei doi acizi grași polinesaturați EPA și DHA, ce reprezintă principalii acizi structurali ai creierului. Aceștia se găsesc preponderent în cortexul cerebral, în membranele centrelor de comunicare sinaptice, în mitocondrii și fotoreceptorii retinei. Omega 3 DHA conținut în uleiul de pește constituie circa 60% din totalul de lipide din creier.

Un studiu realizat de cercetătorii britanici a demonstrat că administrarea unor doze regulate de ulei de pește stimulează performanța copiilor mici la școală. Mai exact, copiii evaluați ca având capacitate academică mixtă și-au îmbunătățit semnificativ abilitățile de scriere, citire și calcul, după ce au luat suplimente de ulei de pește timp de nouă luni. Totodată, Omega 3 ajută copiii cu dificultăți de învățare, ca dislexie, ADHD și dispraxie.

În concluzie, iubirea mamei și uleiul de pește pot face minuni pentru creierul copilului.

Surse foto: willinglife.com, wallpapershd.pro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*