Sunt acizii omega 3 sursa magică de sănătate? Iată ce boli țin, cu siguranță, deoparte

În perioada nebună, agitată, în care trăim, mulți dintre noi nu ne facem timp să ne gândim la sănătate. Dar există o vorbă înțeleaptă, care spune că, dacă nu ne facem timp azi pentru sănătate, trebuie să ne facem timp mâine pentru boală. Ei bine, suplimentele de omega 3 pot ține la distanță o mulțime de boli, într-o singură pastilă! Durează doar o secundă s-o iei. Dar te vei bucura pe termen lung de sănătatea pe care ți-o asigură. Iată ce boli țin la distanță acizii grași omega 3.

Sunt acizii omega 3 sursa magica de sanatate. Iata ce boli tin, cu siguranta, deoparte

Picture 1 of 1

Bolile cardiovasculare

Studiile recente au demonstrat că dieta bogată în omega 3 sau suplimentele consumate zilnic, timp de un an, pot proteja inima. Mai exact, acizii graşi omega 3 scad semnificativ riscul de infarct, chiar și la persoanele cu istoric de boli cardiovasculare.

Cancerul

Cercetătorii au arătat că alimentele pe bază de Omega 3 au ajutat la creșterea apetitului, la creșterea în greutate și la îmbunătățirea calității vieții, la  bolnavii de cancer. Unele studii susțin chiar că un consum regulat de omega 3 poate preveni apariția cancerului la sân.

Colesterolul rău

Omega 3 ajută organismul să lupte cu nivelul ridicat de colesterol în sânge. Indiferent că sunt luați din alimentație sau sunt consumaţi sub formă de suplimente, acizii grași omega 3 curăță arterele de colesterolul rău.

Bolile inflamatorii

Oamenii de știință au mai dovedit, în urma a numeroase studii, că un consum constant de omega 3 reduce markerii inflamatorii din sânge. Aceștia ar fi proteina C reactivă, interleukina 6 sau TNF-alfa.

Artrita reumatoidă

S-a observat o ameliorare semnificativă a bolii în urma consumului de omega 3. Diferențe majore s-au semnalat mai ales la nivelul simptomelor. Mai exact, durerile de articulații s-au ameliorat, la fel și durerile resimțite în urma efortului fizic.

Afecţiunile psihice

Există studii ce atestă faptul că un consum regulat de acizi grași omega 3 ajută la menținerea sănătății mentale. Totodată, au fost evidențiate beneficii remarcabile în prevenția sau tratarea depresiei.

Boli neurologice sau degenerescente

S-au observat rezultate promițătoare în tratarea efectelor bolii Alzheiemer sau demenței. Mulți cercetători susțin că se observă efecte pozitive chiar și la persoanele ce suferă de Parkinson.

Alergiile

Chiar și în cazul unor persoane alergice, acizii grași omega 3 și-au dovedit eficacitatea. Pe de o parte, pot preveni alergiile (rinite, termatite, astm). Pe de alta, ameliorează simptomele, în cazul în care se apelează la omega 3 după instalarea crizei alergice.

Sursa foto: depositphotos.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*