Uleiul de pește – de ce este bine să îl iei în sarcină?

Ai citit peste tot că stilul tău alimentar are o mai mare importanță pe perioada sarcinii, iar medicii recomandă viitoarelor mămici adoptarea unei diete sănătoase, care să-i asigure și celui mic o creștere intrauterină corespunzătoare, care să se continue la fel de armonios și după naștere.

Printre alimentele care nu trebuie să-ți lipsească sunt cele bogate în Omega-3, între care peștele ocupă un loc aparte. Cu toate acestea, pe perioada sarcinii, consumul anumitor tip de pești este interzis, așa că te întrebi cum ai putea să-ți iei doza de acizi Omega-3 necesară, mai ales că nici celelalte alimente nu prea te atrag.Una dintre variantele câștigătoare în acest sens ar putea fi suplimentele alimentare, iar aici ne referim în special la uleiul de pește.

O să-ți explicăm acum cum funcționează. Acizii grași esențiali Omega-3 au un rol foarte important în producerea și buna funcționare a neuronilor, care preiau impulsurile din creier și transmit informațiile către tot restul corpului. Creierul are nevoie de ”grăsimi bune” pentru a funcționa la capacitate maximă, dar aceștia nu sunt produse în mod natural de către organismul uman. De aceea medicii recomandă femeilor însărcinate și nu numai să consume meniuri bogate în acizi grași esențiali – semințe de in (care te mai scapă și de problema constipației, frecvent întâlnită în sarcină), uleiuri presate la rece (măsline, sâmburi de struguri, dovleac) și pește gras. Toate acestea  pentru a asigura cantitatea optimă de acizi grași esențiali atât pentru tine, cât și pentru micuțul care urmează să vină pe lume. După cum spuneam, dacă nu poți consuma aceste alimente, din varii motive, apelează cu încredere la uleiul de pește.

Cercetătorii au mai observat că suplimentele cu ulei de pește administrate femeilor gravide în ultimele trei luni de sarcină ar putea reduce riscul de astm sau de wheezing (respirație șuierătoare) în primii trei ani de viață ai copiilor lor.

Prin urmare, dacă te numeri și tu printre persoanele care din varii motive nu consumă peşte, dar nu dorești să-l privezi pe micuțul tău de beneficiile acizilor grași Omega-3 din laptele matern, atunci ia un supliment complet de vitamine şi minerale special pentru femei însărcinate, care conţine iod şi omega 3.

Îți recomandăm aici uleiul din ficat de cod LYSI de la Saga Sănătate, bogat în acizi grași Omega-3 și vitaminele A, D și E. În funcție de preferințe, poți alege produsul potrivit sub forma de capsule sau lichid, cu gust natural de pește sau cu aromă de lămâie, pentru cei care nu suportă gustul de pește.

Administrarea acestuia mai are și alte beneficii, dintre care enumerăm doar că reduce riscul nașterii premature înainte de săptămâna 34 cu 31% pentru sarcinile normale și cu 61% pentru sarcinile cu risc. Alte beneficii ale consumului de ulei de pește pe perioada sarcinii se referă la faptul că mărește conținutul de acizi grași esențiali ai laptelui matern, duce la un IQ mai mare al copilului, se reduce mult riscul de apariție a diabetului de tip I la copil, sau crește imunitatea acestuia.

Uleiul de peşte este considerat un supliment sigur pentru cele mai multe categorii de persoane, fiind indicat și pentru gravide sau femei care alăptează, dar cu atenție ca dozele administrate să nu fie administrate ”după ureche”, ci conform celor recomandate de medic.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*