Uleiul de pește și sănătatea mintală

Știai că există o legătură strânsă între uleiul de pește și sănătatea mintală? Descoper-o, pentru a putea avea grijă de tine.

 

Uleiul de pește este un supliment alimentar extraordinar, obținut din pești grași precum ar fi codul, sardinele, macroul sau somonul.  Valoarea sa rezidă în două tipuri de acizi grași Omega 3 pe care îi conține. Este vorba de acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), pe care organismul nostru nu îi poate produce singur, dar de care are mare nevoie pentru a funcționa cum trebuie.

Omega 3 din uleiul de pește e recunoscut în special pentru efectele sale benefice asupra inimii și pielii. Însă are, de asemenea, un impact incredibil asupra creierului, mai ales atunci când vine vorba de pierderea ușoară a memoriei și apariția depresiei.

Află, citind acest articol, care este relația dintre uleiul de pește și sănătatea mintală.

Ce legătură există între uleiul de pește și sănătatea mintală?

Uleiul de pește și sănătatea mintală? Da, afirmă studiile medicale, între cele două există o legătură directă.

Acizii grași Omega 3 EPA și DHA sunt vitali pentru funcționarea și dezvoltarea normală a creierului, în toate etapele vieții. De altfel, mai multe cercetări au corelat consumul de pește/ulei de pește cu rezultate mai bune la testele de inteligență! Iar carența de acizi grași Omega 3 a fost asociată cu tendința de a întâlni dificultăți în procesul de învățare și/sau memorare. Ba chiar nivelurile scăzute de DHA din sânge au fost asociate, la adulți, cu o dimensiune mai mică a creierului și o tendință de degenerare a acestuia mult mai rapidă.

Tot EPA și DHA se regăsesc în membranele celulelor creierului, facilitând comunicarea și transmiterea informațiilor prin neuroni. Iar insuficiența lor poate duce la apariția unor boli precum Alzheimer sau depresia, punând în pericol sănătatea mintală.

Uleiul de pește și sănătatea mintală: o soluție anti-Alzheimer

Unii medici afirmă că uleiul de pește poate îmbunătăți funcționarea creierului la persoanele cu probleme de memorie, cum ar fi cele cu boală Alzheimer sau alte tulburări cognitive.Cele mai bune rezultate par să fi apărut în ceea ce privește efectele uleiului de pește asupra problemelor cognitive ușoare (MCI) sau asupra declinului cognitiv asociat vârstei.

Uleiul de pește și sănătatea mintală: o soluție împotriva depresiei

Se pare că acizii EPA, prezenți în uleiul de pește, acționează asupra receptorilor de serotonină din creier. Astfel, organismul are la dispoziție mai multă serotonină (‚hormonul fericirii’). Studiile medicale au mai demonstrat că adminstrarea uleiului de pește îmbunătățește starea persoanelor depresive, concurând eficient cu medicamentele andidepresive existente pe piață.

De ce uleiul de pește ar trebui inclus în alimentație?

Peștele și uleiul de pește conțin, așa cum am văzut deja, două tipuri de acizi grași Omega 3: EPA și DHA.

În dieta umană, EPA și DHA se găsesc aproape exclusiv în peștii grași și uleiul de pește. Deoarece majoritatea oamenilor nu consumă zi de zi cantitățile recomandate de pește, fie din cauza prețurilor, fie din cauza fricii de a nu ingera, odată cu peștele – mercur, meniul se dovedește a fi extrem de sărac în acizi grași esențiali.

Uleiul de pește poate fi o alternativă convenabilă de a furniza organismului tău cantitatea necesară de acizi grași Omega 3. Iar în tot acest proces, LYSI îți poate deveni un aliat de nădejde.

LYSI Islanda este cel mai mare producator de ulei din ficat de cod din lume. Fie că optezi pentru produsele sale în capsule  sau în variantă lichidă, te poți bucura de beneficiile acestora, recunoscute în cele 8 decenii de activitate ale companiei. 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*