Uleiul de pește susține arderea grăsimilor

Oare de ce au ajuns majoritatea oamenilor preocupați de un stil de viață sănătos și echilibrat să se ferească de grăsimi? De ce sunt considerate acum grăsimile ca fiind cel mai înverșunat adversar? Oricât de incredibil ar părea pentru unii, grăsimile sunt bune. Corpul uman are nevoie de grăsimi.

Sigur, pentru a face față complexității lumii, mintea umană are tendința de a comprima. De exemplu, pentru a ne simți mai confortabili cu privire la diversitatea infinită a altor oameni, mintea umană îi comprimă în sexe, rase, religii și clase sociale. Foarte probabil, după acest exemplu clasic, mintea comprimă și subiectul referitor la grăsime. Chiar și cei care stau cu orele în sala de gimnastică și sunt foarte atenți la regimul lor alimentar vă pot confirma cât de esențiale sunt grăsimile în dieta de zi cu zi. Desigur, din nou intervine tendința minții de a comprima, așa că există grăsimi rele și grăsimi bune. Unii ar spune că există și grăsimi medii, adică nici foarte rele, dar nici foarte bune.

Prin urmare, apare întrebarea: care este grăsimea potrivită?

Uleiurile vegetale crude sunt potrivite, în special uleiul de măsline presat la rece. În cantități mici, sunt foarte eficiente și uleiul de susan, uleiul de nuci, uleiul de in și, de ce nu, chiar și uleiul de cocos. Nucile, migdalele, semințele de dovleac, semințele de floarea soarelui, unturile de migdale și de caju sunt din nou foarte indicate. Dar până la o budincă de chia sau o cremă tartinabilă de caju, să știți că foarte la îndemână este un alt tip de grăsime foarte potrivită, și anume, uleiul de pește.

Cum poate uleiul de pește să susține arderea grăsimilor?

Aici intrăm deja într-un subiect care necesită toată atenția noastră. Nu e tocmai o lecție de chimie, dar cu siguranță vă doriți să știți de ce este indicat să consumați atât pește gras de cel puțin două ori pe săptămână, cât și suplimente alimentare pe bază de ulei de pește.

Vom începe prin a vă spune că țesutul de grăsime nu stochează întotdeauna grăsime. Unele celule grase, numite celule albe de grăsime stocheaza grasimea ca rezervă de energie. Pe lângă aceste celule albe, organismul mai are și celule maro de grăsime, care ard grăsimea pentru a menține o temperatură stabilă a corpului. Cât suntem copii, avem celule maro din belșug, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă, aceste celule scad dramatic.

Pe lângă aceste celule albe și maro, s-a constatat recent că mai avem un alt treilea tip de celulă de grăsime, pe care cercetătorii au numit-o celulă bej. La fel ca celulele maro, și celulele bej scad odată cu înaintarea în vârstă, dar fără ele, grăsimile se acumulează în organism decenii la rând fără a fi folosite vreodată.

Foarte multe studii arată că uleiul de pește, el însuși un tip de grăsime, previne acumularea de grăsimi. Pentru a testa dacă uleiul de pește ar putea avea un efect asupra celulelor bej, cercetătorii au hrănit un grup de șoareci cu alimente grase și un alt grup de șoarece cu alimente în care s-a adăugat ulei de pește. Rezultatele arată că șoarecii care au consumat ulei de pește au prezentat cu 5-10% mai puțină greutate și cu 15-25% mai puțină grasime decât șoarecii care nu au consumat ulei de pește.

Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că celulele albe de grăsime se pot transforma în celule bej atunci când sistemul nervos simpatic este activat. S-a constatat că uleiul de pește stimulează anumiți receptori din tractul digestiv care activează sistemul nervos simpatic și, prin urmare, transformă celulele albe în bej, încurajând astfel arderea grăsimilor.

Prin urmare, uleiul de pește este grăsimea potrivită de care organismul are nevoie pentru a arde grăsimile. Lysi România vă pune la dispoziție ulei de pește pur islandez, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Tot pentru arderea grăsimilor nedorite, clienții apreciază Lysi Sport Trio S3, capsule, care oferă energie și sporește performanțele în timpul exercițiilor fizice.

Aflați mai multe informații despre suplimentele Lysi pe www.lysi.ro și accesați www.sagasanatate.ro pentru a le comanda online.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*