Legătura între lipsa de omega 3 și depresie

Știați că există o legătură între lipsa de omega 3 și depresie, identificată și demonstrată științific? Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că peste 2 milioane de români suferă de depresie, iar boala este considerată a fi o maladie globală, afectând peste 350 de milioane de persoane din întreaga […] mai mult »

5 mituri și adevăruri despre omega 3

În era internetului sunt atât de multe informații, încât este extrem de greu să le triem în funcție de gradul lor de autenticitate. Acest articol își propune să facă acest lucru, scoțând la iveală 5 mituri și adevăruri despre omega 3. De cele mai multe ori, acizii grași omega 3 […] mai mult »

7 motive pentru femei să consume mai mult omega 3

Necesari de-a lungul vieții, acizii grași omega 3 trebuie incluși în alimentația tuturor, un impact important avându-l asupra femeilor. Deși esențiali organismului uman, acizii grași omega 3 nu pot fi produși de acesta în mod natural. Iată de ce, e imperios necesară administrarea de alimente sau preparate bogate în acizi […] mai mult »

Omega 3 – aliatul împotriva ficatului gras

Acizii grași omega 3 sunt un adevărat izvor de sănătate, chiar și atunci când vorbim despre buna funcționare a ficatului și protejarea acestuia. Ficatul este un organ multitasking, având capacitatea de a efectua, într-o zecime de secundă, câteva sute de transformări chimice simultan. Mai mult, de buna sa funcționare depinde […] mai mult »

Planta bogată în acizi grași omega 3 care a cucerit-o pe fotomodelul Miranda Kerr

În ultima vreme, de la celebrități la oameni simpli, toți și-au lăsat inima furată de o plantă magică, extrem de nutritivă, bogată în acizi grași omega 3. Nu mai e un secret pentru nimeni că ceea ce mâncăm ne influențează atât starea de spirit cât și sănătatea. Adesea însă, rămâne […] mai mult »