5 jucării preferate ale copiilor de grădiniță

Ai atât de multe opțiuni la dispoziție încât de foarte multe ori nu ai idee ce jucării i-ar mai plăcea copilului tău să dețină? Internetul este plin de reclame și produse, iar tu nici măcar nu mai poți să alegi. Nu strică să îl implici și pe cel mic în acest proces de selecție, însă el trebuie să înțeleagă că există un buget care trebuie respectat, iar acele jucării trebuie să își dovedească și utilitatea.

5 jucării preferate ale copiilor de grădinițăÎn magazine de jucării cu foarte multe produse ai senzația că te pierzi, dar cele precum Mami.md au avantajul de a fi foarte bine structurate pe categorii și pe vârste. Atunci când alegi jucării pentru copil nu uita de componenta educativă pe care trebuie să o îndeplinească și de faptul că acestea nu trebuie să fie periculoase în niciun fel. În plus, în mod evident trebuie să placă copilului, altfel se va plictisi rapid și va arunca noile achiziții într-un colț uitat al camerei.

O jucărie sau, mai bine zis, un joc preferat de toți copiii este jocul UNO. Ceea ce trebuie să faci este să achiziționezi un pachet de cărți speciale pentru acest joc, să le explici regulile celor mici – reguli care nu sunt deloc complicate – și să înceapă distracția. Partea frumoasă a acestui joc este că cei mici au ocazia să socializeze, dar învață și ce înseamnă competiția, ce înseamnă să pierzi și să câștigi. Îți garantăm seri minunate petrecute în compania copiilor, pline de râsete și distracție.

Turnul instabil de lemn este un joc clasic, inclusiv din copilăria părinților. Acum, pentru a menține cât mai mult atenția celor mici, turnurile de lemn au devenit obiecte colorate care sunt și mai interesante. Copiii vor trebui să manifeste atenție și concentrare, iar satisfacția câștigătorilor va fi pe măsură.

Puzzle-ul rămâne una dintre activitățile preferate de relaxare, indiferent de vârstă. Desigur, pentru copiii mai mici e nevoie de puzzle-uri dedicate, cu piese mai mari, ușor de potrivit. Odată cu experiența, poți să cumperi puzzle-uri tot mai complexe care contribuie la dezvoltarea multor abilități ale copilului.

Covorașul curcubeu este un joc care testează agilitatea și flexibilitatea celui mic și poate să devină una dintre activitățile preferate ale acestuia. Cum? Foarte simplu: invită toată familia la distracție și fă acele momente să devină amintiri de neuitat.

Cărțile de colorat rămân printre preferatele celor mici datorită poveștilor pe care le descoperă prin propriile eforturi. La început va trebui să îi ghidezi, însă apoi ei vor fi mândri să îți arate rezultatele finale.

Jucăriile fac parte din universul colorat al copiilor și nu trebuie să lipsească din recuzita lor. Aceste obiecte le sunt foarte dragi și vei putea observa cum se atașează de ele. Mai mult decât atât, ele contribuie la dezvoltarea lor emoțională și îi ajută să socializeze, să se descurce în diverse situații și să rezolve sarcini. Asigură-i un mediu de viață plăcut, unde joaca să fie mereu o prioritate, dar și o oportunitate de lega prietenii și de a consolida relația cu familia. Vei fi plăcut surprins să descoperi cum evoluează și cum crește cel mic chiar sub ochii tăi, îndrumat și ghidat la tot pasul. Un copil care învață prin joacă este cu siguranță un copil vesel și fericit.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*