Care sunt cele mai recomandate suplimente pentru persoanele cu diabet?

Deoarece diabetul este o boală inerent legată de alimentație, nutriția joacă un rol important în gestionarea diabetului. Deși este posibil să nu înlocuiască tratamentul tradițional în toate cazurile, suplimentele alimentare oferă substanțe nutritive-cheie, antioxidanți și minerale care ajută la gestionarea nivelului de glucoză din sânge, la îmbunătățirea sensibilității la insulină, la minimizarea neuropatiei, asigurând totodată suport cardiovascular.

Iată care sunt cele mai recomandate suplimente persoanelor diagnosticate cu diabet:

Acid alfa-lipoic. Acidul alfa-lipoic sau ALA este un puternic antioxidant care neutralizează radicalii liberi. Nivelul ridicat de glicemie poate provoca acumularea de radicali liberi cauzați de stresul oxidativ, rezultând leziuni ale nervilor și alte probleme, dar ALA poate ajuta la combaterea acestui proces. De asemenea, s-a demonstrat că ALA îmbunătățește sensibilitatea la insulină, îmbunătățește circulația și poate ajuta celulele musculare să preia zahărul din sânge. Doza zilnică recomandată este de 200-600 mg, dar, deoarece poate afecta glucoza și mineralele din sânge, este necesară o supraveghere îndeaproape și o monitorizare frecventă. De asemenea, ALA este utilizat și ca tratament pentru regenerarea nervilor împotriva neuropatiei diabetice.

Biotina. Una dintre vitaminele care face parte din complexul de vitamine B, biotina funcționează împreună cu cromul pentru a crește eficacitatea insulinei, ajutând totodată funcția pancreatică și scăzând nivelul zahărului din sânge. Doza zilnică recomandată este de 9 mg / zi și s-a demonstrat că îmbunătățește activitatea glucokinazei, o enzimă care stimulează consumul de glucoză în ficat și este adesea deficitară la diabetici. Biotina poate ajuta, de asemenea, în tratamentul neuropatiei.

Crom. Un metal și un mineral esențial, cromul se găsește în carne, grăsimi animale, pește, zahăr brun, cafea, ceai, unele condimente, pâine integrală de grâu și secară, dar și în drojdia de bere. Suplimentele pot fi sub mai multe forme, inclusiv picolinat de crom, clorură de crom și nicotinat de crom. Funcționează împreună cu biotina pentru a îmbunătăți funcția insulinei, ajutând la inversarea rezistenței la insulină. De asemenea, ajută funcția pancreatică, scăzând nivelul zahărului din sânge și ajutând la transportul glucozei în celule. Cantitatea zilnică recomandată este de 100 – 500 mcg / zi și s-a demonstrat că scade glicemia, insulina și colesterolul. Nivelurile de crom scad odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce poate justifica de ce persoanele mai în vârstă sunt adesea diagnosticate cu diabet de tip II. Din nou, în cazul administrării unor suplimente de crom, nivelul zahărului din sânge ar trebui monitorizat cu atenție.

Omega-3. Acizii grași esențiali Omega-3 se găsesc în pește, ulei de pește, unele uleiuri vegetale, în special în cel de rapiță și de soia, dar și în nuci. Acești acizi grași pot reduce riscul de boli cardiovasculare, ateroscleroză, inflamații și pot să scadă nivelul trigliceridelor. De asemenea, acizii grași Omega-3 susțin fluiditatea și flexibilitatea pereților celulari, care ajută glucoza să pătrundă în celule și să ofere energie. Unele studii au arătat că acizii grași Omega-3 de tip EPA și DHA, pot reduce demielinizarea nervilor, ceea ce reduce durerea neuropatică. Suplimentele de Omega-3 sunt disponibile sub formă de capsule sau ulei de pește, iar doza zilnică recomandată este de 600-1200 mg cu un raport de 21 de EPA la DHA. La rândul său, uleiul de pește este foarte recomandat, deoarece sprijină sănătatea cardiovasculară, este purificat și nu conține substanțe chimice sau mercur așa cum conțin majoritatea speciilor de pește. Femeile însărcinate și persoanele care își administrează anticoagulante sau medicamente pentru hipertensiune arterială trebuie să consulte medicul înainte de utilizare.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*