Ce poți face pentru a te simți mai energic în fiecare zi?

Sunt foarte multe persoane care suferă de o stare de oboseală constantă, care îi împiedică să se bucure cu adevărat de viață și să își ducă la îndeplinire planurile. Dacă vă numărați printre persoanele care amână alarma de cel puțin trei ori înainte de a se da jos dimineața din pat, cu siguranță vă este greu să vă duceți la bun sfârșit sarcinile de peste zi. A ne simți energici, odihniți și revigorați este cheia pentru o zi plăcută și productivă.

Iată, așadar, ce puteți face pentru a vă asigura o zi minunată, fără secvențe lungi de moleșeală:

Treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi. Pentru a ne bucura de un somn de o calitate mai bună, este indicat să ne culcăm și să ne trezim la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv în weekend. Un program constant de somn ne îmbunătățește considerabil nivelul de energie, ajutând ritmul circadian al corpului să funcționeze la cel mai înalt nivel. De asemenea, corpul nostru va beneficia de fazele de somn profund care sunt cele mai odihnitoare.

Beneficiați de lumină naturală. Lumina naturală semnalează corpului că este timpul să se trezească, așa că trebuie doar să dați la o parte draperiile și să îi permiteți soarelui să vă invadeze dormitorul. Încercați să vă culcați cu jaluzelele pe jumătate deschise sau cu draperiile ușor date la o parte, pentru a reuși să vă treziți natural odată cu lumina zilei. Dacă sunteți nevoiți să vă treziți când încă este întuneric afară, puteți opta pentru spoturi programabile care imită lumina naturală a zilei.

Optați pentru un prânz bogat în proteine și vitamine. Mâncărurile procesate, produsele de patiserie și toate alimentele ambalate pe care le găsim de-a gata pe rafturile magazinelor au un indice glicemic foarte ridicat. Asta înseamnă că determină creșterea glicemiei, urmată de un val rapid de energie, după care o stare teribilă de oboseală. Pentru a menține nivelul zahărului din sânge stabil și energia ridicată pe tot parcursul zilei, este bine să consumăm alimente bogate în proteine de foarte bună calitate la fiecare masă, însoțite de cât mai multe legume și fructe. Găsim proteine în carne de pasăre, în unele lactate, dar și în pește. Pentru cei care nu agreează gustul de pește, atunci suplimentele alimentare sunt cele mai recomandate. Puteți opta pentru capsule cu ulei pur de pește Omega-3 Lysi, care pot fi purtate la servici, în mașină și oriunde ați călători. Cu alte cuvinte, cu cât mâncați mai bine, cu atât vă veți simți mai bine.

Nu neglijați hidratarea. Cel mai probabil, nu așteptați niciodată ca rezervorul mașinii să se golească complet pentru a face un plin, totuși mulți dintre noi facem asta cu organismele noastre, consumând apă doar când ne este foarte sete, foarte cald sau după ce am consumat ceva deosebit de sărat. Totuși, apa este sursa principală de energie pentru organism, de aceea este bine să consumăm cel puțin 8 pahare de apă în fiecare zi, indiferent că ne este sete sau nu. La fel de bine, putem completa consumul de apă cu alimente bogate în apă, cum ar fi castraveți, pepene, dovleac și alte legume și fructe.

Faceți mișcare. A sta pe scaun toată ziua este foarte dăunător atât pentru corpul nostru, cât și pentru nivelul nostru de energie. Dacă aveți un loc de muncă static, cel mai bine este să faceți pauze scurte și frecvente. Puteți face o plimbare în pauza de lucru, câteva exerciții de întindere a musculaturii sau măcar să încercați să lucrați și din picioare. Dacă ați adoptat obiceiul de a practica un sport sau de a merge la sală înainte sau după programul de muncă, atunci suplimentele alimentare pe bază de Omega-3, multivitamine și minerale Health Duet Lysi vă vor ajuta să vă mențineți energia și să vă bucurați de maxime performanțe pe tot parcursul zilei.

Înainte de culcare, încercați să vă bucurați de câteva momente relaxante. Puteți face o baie sau un duș călduț cu 30 de minute înainte de a merge la culcare, ascultați o muzică plăcută și evitați mâncarea grea și alcoolul chiar înainte de culcare.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*