Cum dezvolți inteligența copilului?

Creierul unui copil se dezvoltă extrem de repede în primii 4 ani de viață, motiv pentru care medicii ne recomandă să stimulăm și să dezvoltăm inteligența celui mic de la vârste fragede. Deși specialiștii susțin că este indicat ca cei mici să se dezvolte în ritm propriu, tu, ca părinte, îți poți susține și îl poți ajuta în acest proces de dezvoltare a creierului. Există mai mulți factori care influențează dezvoltarea creierului unui copil: relația părinți-bebeluș, experiența, jocurile educative și nu în ultimul rând, alimentația.

inteligenta copil

Interacțiunea dintre părinți și bebeluș este esențială în dezvoltarea inteligenței socio-emoționale. Încă de la naștere, bebelușul învață să comunice cu părinții săi, să lege o relație și să schimbe emoții. Părinții pot ajuta la dezvoltarea copilului în această direcție prin gesturi simple, semne care au rolul de a stabili și de a dezvolta o relație emoțională și socială cu cel mic. Mai mult decât atât, această interacțiune părinți-copii ajută și la transmiterea sentimentelor de protecție și siguranță celui mic, în acest fel dezvoltarea creierului fiind mult mai facilă.

Cel de-al doilea factor este experiența. Cu cât bebelușul experimentează mai multe lucruri noi în jurul său, cu atât el se va dezvolta mai repede. Cel mai bun mod de a dezvolta inteligența unui copil este să îl expui la diverse surse de învățare și să îl lași să exploreze cât mai multe lucruri. Desigur, interacțiunea cu televizorul și calculatorul nu este recomandată în cazul copiilor cu vârste fragede deoarece încetinește acest proces de dezvoltare.

Un alt element important cu rol în dezvoltarea inteligenței la copii este chiar jocul. Jucăriile au fost inventate cu un scop, iar scopul lor nu este acela de a ține copii ocupați. Fiecare jucărie are rolul de a dezvolta inteligența la copii dacă ea este folosită corespunzător. Este important să te implici și tu, ca părinte, în joaca celor mici. Studiile arată că dacă ție îți place foarte mult o jucărie, copilul va fi la fel de interesat de ea deoarece el îți observă reacțiile și în multe cazuri, le și copiază.

Nu în ultimul rând, alimentația joacă un rol extrem de important în dezvoltarea inteligenței la copii. Există mai multe substanțe nutritive care stimulează creierul și care ajută la dezvoltarea inteligenței, iar printre acestea se numără grăsimile sănătoase Omega 3. Dacă nu știai până acum, Omega 3 este un nutrient ce nu ar trebui să lipsească din alimentația unui copil sau a unui adult, pentru ca au un rol esențial în dezvoltarea capacității de memorare și de concentrare. Conform studiilor realizate, majoritatea școlarilor și a adolescenților suferă de o deficiență de Omega 3. Un lucru important de menționat este faptul că organismul nostru nu produce Omega 3 și prin urmare, trebuie să îl procurăm din diverse surse, cea mai comună fiind peștele. Tot studiile ne arată faptul că 9 din 10 copii nu consumă o cantitate suficientă de pește din care să își ia doza necesară de Omega 3. Și atunci, ce e de făcut?

Salvarea vine de la LYSI, care pune la dispoziția părinților uleiul din ficat de cod sau suplimentele alimentare de Omega 3, sub diverse forme și arome, numai bune pentru cei mici. Cei de la LYSI acordă o atenție foarte mare procesului de extragere a uleiului de pește, astfel încât toate toxinele și impruritățile să fie eliminate și copilul tău să se bucure de un produs de cea mai bună calitate. O lingură de ulei de pește pe zi și copilul tău va deveni un mic geniu!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*