Cum hrănești inteligența copilului

Orice părinte își dorește un copil sănătos, cu o dezvoltare armonioasă, atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual. De aceea, părinții trebuie să fie conștienți că planul lor privind o alimentaţie sănătoasă poate avea consecințe în ceea ce privește sănătatea copiilor şi capacitatea lor intelectuală.

Te-ai gândit vreodată că dacă puiul tău are dificultăţi de concentrare, se comportă necorespunzător sau face mari eforturi ca să poată citi, înseamnă că este hrănit într-o manieră neadecvată? Dacă acest gând nu îţi trece prin minte, atunci află că specialiștii sunt de părere că toate aceste atribute şi moduri de conduită depind de mâncarea pe care o consumă copilul tău.

Acizii grași Omega-3 îmbunătăţesc IQ-ul

S-a demonstrat științific că atâta timp cât copilul tău mănâncă peşte gras de 3 ori pe săptămână şi o porţie zilnică de seminţe, atunci cantitatea de grăsimi esenţiale pe care o primește este esențială. Peştii cei mai buni din punctul de vedere al conţinutului de grăsimi Omega-3 sunt somonul, macroul (scrumbia), peştele spadă şi tonul. Dar ce te faci dacă nu mănâncă peşte pentru că nu-i place gustul, sau nu consumă seminţe zilnic pentru că suferă de alergii, de exemplu? În aceste cazuri se recomandă suplimentarea dietei cu o formulă de grăsimi esenţiale. Cea mai importantă grăsime esenţială este Omega-3 şi pe  piață există o gamă largă de suplimente alimentare disponibile, de la băuturi până la capsule. Nu este nici o problemă dacă pui conţinutul unei capsule în suc sau în mâncare.

Lysi, un nume, o garanție

Specialiștii de la Saga Sănătate vin cu două produse pentru copii. Este vorba în primul rând de ulei din ficat de cod pentru Copii Lysi, care reprezintă sursa ideală de vitamine A, D, E și de acizi grași Omega-3, fiind terapia tradiționala împotriva rahitismului, pentru menținerea sănătății oaselor, pentru îmbunătățirea funcției cognitive și a vederii, dar și pentru stabilizarea dispoziției, a capacității de concentrare și a rezistenței la efort fizic și psihic. Cei de la Saga Sănătate au pregătit pentru copiii ceva mai mărișori Omega-3 cu aromă plăcută de fructe, sub formă de capsule masticabile. Acestea sunt indicate pentru creşterea, fortificarea şi dezvoltarea armonioasă, viguroasă a organismului, pentru rezistenţă, vitalitate şi imunitate, pentru oase şi dinţi sănătoşi.

Ameliorează și ADHD

Omega-3 pentru copii Lysi susține dezvoltarea vederii și a funcției cognitive, stabilizarea dispoziţiei, a atenţiei, îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de învăţare, ameliorarând chiar și manifestările ADHD.

O echipă de cercetători din Marea Britanie a realizat un documentar cu tema “Child of our time”, care a demonstrat, dacă mai era nevoie, că ”Sstudiile au arătat că şcolarii care au primit un aport suplimentar constant de Omega-3 au trecut cu brio testele de inteligenţă şi şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare şi performanţele şcolare, comparativ cu cei care au avut un deficit în dieta lor.

Suplimentele alimentare cu ulei de peşte, administrate zilnic, impulsionează dezvoltarea creierului la copii, în trei luni cât s-ar dezvolta în trei ani”.

Luptă împotriva rahitismului

Pe de altă parte, peste 20% dintre copiii mici din ţara noastră sunt diagnosticaţi cu rahitism, afecţiune cauzată de carenţa vitaminei D în organism. Medicii şi practicienii subliniază importanţa consumului suplimentar de vitamina D pentru metabolizarea corectă a calciului şi faptul că această vitamină este crucială pentru activarea sistemului imunitar. Folosind uleiul din ficat de cod de la Lysi, specialiștii de la Saga Sănătate, importatorul acestui produs, vă asigură că veți scăpa și de această problemă.

Fructe proaspete

Pentru ca puiul tău să aibă parte numai de ce-i mai buni nutrienți și vitamine, necesare dezvoltării sale fizice și intelectuale corespunzătoare, nu uita de consumul de fructe proaspete. Alege, de preferinţă, fructe cu indice glicemic scăzut: mere, pere, prune, caise, fructe de pădure, piersici, portocale şi nectarine şi nu abuza de consumul de fructe cu indice glicemic ridicat (care sunt bogate în fructoză), cum ar fi: banane, struguri, ananas, mango şi alte fructe tropicale. Dacă ai această posibilitate, cumpără şi din categoria celor organice, în special acele fructe care nu necesită decojire, pentru că multe dintre substanțele nutritive ale acestora se găsesc în coajă.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*