Cum îți ajuți copilul sa facă față programului încărcat de la școală?

Pentru adulți, copilăria poate părea un timp lipsit de griji. Dar copiii suferă de stres. Între școală, teme, teste standardizate și anxietate de testare, activități post-școlare și agresiune, copiii sunt foarte stresați. Lucruri precum școala și viața socială pot crea, uneori, presiuni care se pot simți copleșitoare pentru copii. Ca părinte, nu vă puteți proteja copiii de stres – dar îi puteți ajuta să dezvolte modalități sănătoase de a face față stresului și de a rezolva problemele cotidiene. Și, deși nu pot iniția o conversație despre ceea ce îi deranjează, ei doresc ca părinții lor să-i ajute să facă față problemelor lor. Dar nu este întotdeauna ușor pentru părinți să știe ce să facă pentru un copil care se simte stresat.

 Câteva idei care te pot ajuta să-i fi aproape copilului tău pentru a putea face față programului încărcat:

Opriți haosul

Un copil grăbit nu este niciodată un copil calm. Haoticele  dimineți au stabilit și tonul pentru această zi, astfel încât este necesar ca un copil să aibă suficient timp, iar voi ca părinți trebuie să vă asigurați că are tot ceea ce este necesar pentru a fi gata de plecare.

Încercați să le faceți un program de somn

Copiii care au dormit suficient vor fi mai puțin iritabili și mai capabili să facă față stresului școlar.

Vorbiți cu ei

Dacă bănuiți că al vostru copil este stresat sau este agresat, deschideți liniile de comunicare întrebând despre ziua ce a trecut și provocările sale. Mai ales pentru copiii mai mari care nu doresc să li se spună ce să facă, îi puteți ajuta să-și descopere singuri soluția la problemele lor.

Practicați relaxarea

Respirația profundă, relaxarea progresivă a mușchilor și gândirea pozitivă sunt modalități dovedite de a reduce stresul care, de asemenea, funcționează pentru copii.

Reduceți stresul acumulat în plus

Ca națiune, am ajuns să credem că programul ocupat este egal cu fericirea. Însă, programul ocupat și încărcat este o modalitate nesănătoasă de a face față provocărilor vieții, iar filozofia a fost transferată copiilor noștri. Prea multe activități post-școlare înseamnă mai puțin timp pentru temele de acasă, dar și un timp redus cu familia, ceea ce reduce deschiderea copiilor față de părinți.

Fiți mereu conectați cu mediul lor școlar

Discutați cu personalul școlii și cu alți părinți despre observațiile lor despre copilul vostru, astfel încât să puteți urmări modul în care se ocupă de școală, dar și relațiile lui cu ceilalți colegi.

Creați un model de înțelegere pentru copilul vostru

Dacă tu, ca părinte, nu te descurci cu stresul, copilul tău nu va învăța niciodată să îi facă față. Deci, data viitoare când ai o zi grea la lucru, e ok să-i spui copilului de ce ai fost supărat, dar spune-i și ceva care te-a pus în situația perspectivă.

Nu critica

Chiar dacă nu sunteți de acord, nu vorbiți negativ despre teme sau profesori în fața copilului, pentru că vorbele creează teamă. Ei deja simt stresul, așa că trebuie să fii forța calmant. Fiți mereu pozitivi în discuția cu cei mici.

Tehnologia limitată

Copiii petrec mai mult de șapte ore pe zi folosind tehnologii care ar putea crește stresul. Așadar, puneți-vă limitele asupra timpului tehnic al copilului și petreceți mai mult timp activ ca familie.

Primiți ajutor dacă este nevoie

Dacă stresul școlar afectează capacitatea copilului de a funcționa, este important să discutați cu un consilier care vă poate ajuta copilul să facă față.

Suplimente cu omega 3

Acizii graşi omega 3 sunt răspunzători pentru buna activitate cerebrală a copilului, ajutându-l să se poată concentra, să memoreze cu uşurinţă, să poată aborda noile informaţii în cel mai bun mod. Pentru un start foarte bun pe drumul învăţării şi concentrării, suplimentele de peşte Lysi vin în întâmpinarea nevoilor copiilor cu produse de o calitate superioară, realizate din ulei de peşte pur islandez.

Este nevoie de un efort concertat pentru a gestiona stresul. Amintiți-vă, cercetările arată că durează cu adevărat 21 de zile pentru a modifica un obicei.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*