Îmbătrânirea sănătoasă a creierului este legată de acizii grași omega 3 și omega 6

Două studii noi leagă tiparele de acizi grași polinesaturați din sânge de integritatea structurilor cerebrale și a abilităților cognitive despre care se știe că previn  îmbătrânirea timpurie.

c1

Picture 1 of 5

Studiile adaugă la dovezi că aportul dietetic de acizi grasi omega-3 și omega-6 poate promova îmbătrânirea sănătoasă, au spus cercetătorii. Cercetări suplimentare sunt necesare pentru a testa această ipoteză, au spus ei.

Creierul este o colecție de părți interconectate, fiecare dintre ele îmbătrânind în propriul ritm.

Unele structuri ale creierului și abilitățile pe care le promovează încep să se deterioreze în fața altora, a declarat Marta Zamroziewicz, studentă la Universitatea Illinois, care a condus noua cercetare cu profesorul de psihologie Aron Barbey. “Am studiat o rețea primară a creierului – rețeaua frontoparietală – care joacă un rol important în inteligența fluidă și, de asemenea, scade devreme, chiar și în îmbătrânirea sănătoasă”, a spus Zamroziewicz. Fluența inteligentă descrie abilitatea de a rezolva problemele pe care nu le-a întâlnit niciodată înainte. “Într-un studiu separat, am examinat structura materiei albe a fornixului, un grup de fibre nervoase în centrul creierului, care este important pentru memorie”, a spus ea.

CONTINUARE – Vezi cum îmbătrânirea sănătoasă a creierului este legată de acizii grași omega 3 și omega 6


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*