Nevoia de Omega 3 în sarcină!

Grăsimile Omega 3 sunt recomandate a fi consumate în fiecare zi, însă în perioada de sarcină, aceastea reprezintă o parte extrem de importantă din nutrienții de bază de care are nevoie organismul. Acest lucru se datorează faptului că acum ești responsabilă și pentru dezvoltarea corespunzătoare a fătului, iar acizii grași Omega 3 ajută la formarea sistemului cerebral, a retinei și a sistemului nervos al fătului.

Nevoia de Omega 3 în sarcină

Medicii susțin că femeile însărcinate au nevoie de Omega 6 și Omega 3 mai ales în ultimele 3 luni de sarcină deoarece această perioadă este esențială în diviziunea celulară și în dezvoltarea completă a fătului. Există câteva studii ce au demonstrat faptul că femeile însărcinate care au consumat ulei de pește pe toată perioada sarcinii nu au avut probleme cu tensiunea arterială, iar copilul s-a născut la termen și cu o greutate normală.

Există o întreagă controversă asupra consumului de ulei de pește în perioada sarcinii. Există specialiști care susțin că uleiul de pește poate conține mercur, iar acest lucru poate afecta sarcinii. Medicul meu mi-a recomandat pe tot parcursul sarcinii capsulele de Omega 3, ulei pur de pește. Ceea ce m-a determinat să optez pentru acest ulei de pește de la Lysi Island a fost garanția pe care am primit-o de la ei că produsele sunt realizate din materie primă de cea mai bună calitate. Mai exact, Omega 3 este extreas din peștii din apele Atlanticului de Nord, acolo unde nivelul de poluare este aproape inexistent, prin urmare nu trebuie să îți faci griji că ar putea conține mercur. Mai mult decât atât, uleiurile de pește de la Lysi sunt supuse unor procese de purificare în urma cărora a fost îndepărtată orice substanță toxică, care ar putea dăuna organismului.

În continuare vom vedea care sunt cele mai mari beneficii ale consumului de Omega 3, ulei de pește pur. Primul mare beneficiu este dezvoltarea corespunzătoare a fătului.  DHA-ul care se regăsește în uleiul de pește este extrem de important în dezvoltarea neuronală și vasculară a fătului, dar și în menținerea unei stări de sănătate optime a mamei. Cel de-al doilea beneficiu important al uleiului de pește pur pe care îl putem găsi la Lysi este prevenirea pre-eclampsiei. Pre-eclampsia este o afecțiune ce poate să apară în trimestrul III al sarcinii și se manifestă prin creșterea tensiunii arteriare, pierderi de proteină prin urină și în cele din urmă poate duce la naștere prematură sau chiar la pierdera fătului. Acest sindrom de pre-eclampsie poate fi evitat dacă te asiguri că consumi cantitatea optimă de acizi grași Omega 3 pe toată durata sarcinii, dar mai ales în cel de-al treilea trimestru.

În concluzie, dacă vrei să te bucuri de o sarcină ușoară și de un bebeluș dezvoltat normal, nu ezita să apelezi la capsulele de Omega 3, ulei de pește pur de la Lysi. În plus, am auzit că uleiul de pește administrat chiar și după naștere nou-născutului îți poate transforma copilul într-un mic geniu. De ce să nu începi chiar din timpul sarcinii?


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*