Uleiul de peşte întăreşte sănătatea ochilor

Sănătatea noastră depinde de noi, de alegerile noastre privind modul în care trăim. O dezvoltare armonioasă a trupului, începând din copilărie şi continuând pe tot parcursul vieţii, prin mişcare, un mod de viaţă echilibrat, lipsit de stresuri inutile, hrană sănătoasă, hidratare suficientă şi pace sufletească, reflectată într-o privire luminoasă, toate acestea înseamnă idealul.

Dar, cum fiecare individ se naşte cu trăsături şi obiceiuri diferite, cu un bagaj genetic mai mult sau mai puţin potrivit, este necesar un efort suplimentar pentru a ne apropia de idealul de sănătate dorit.
Uleiul de peşte Omega-3 este unul dintre ajutoarele care ne stă la dispoziţie pentru a obţine, de exemplu, sănătatea ochilor şi în consecinţă, o acuitate vizuală perfectă.
Studiile ştiinţifice din domeniu demonstrează că acizii graşi Omega-3 sunt esenţiali pentru dezvoltarea normală a vederii încă din perioada intrauterină a bebeluşilor, în special în ultimul trimestru de sarcină când se definitivează formarea creierului copilului, e retinei şi a sistemului nervos, pe baza rezervelor de Omega-3 ale mamei. O cantitate insuficientă de acizi graşi primită de la mamă, poate provoca bebeluşilor tulburări nervoase şi de vedere.
După naştere, în perioada alăptării, bebeluşul trebuie să beneficieze de o cantitate în limite normale a acizilor graşi, întrucât este perioada în care se formează sistemul vizual şi se pot preveni degenerescenţa maculară şi sindromul ochiului uscat. În plus, acizii graşi Omega-3 pot susţine buna funcţionare a glandelor şi canalelor oculare, o bună drenare a lichidului intraocular, un mijloc de a ţine sub control creşterea nedorită a presiunii intraoculare şi apariţia glaucomului.
 
O serie de cercetări şi studii au demonstrat că acizii graşi Omega-3 EPA şi DHA reprezintă o sursă naturală, extrem de valoroasă pentru menţinerea sănătăţii ochilor.
Pentru toate acestea, se recomandă suplimentul Omega-3 Ochi Sănătoşi LYSI, obţinut din materie primă de cea mai bună calitate, prelucrată cu cele mai moderne tehnologii şi care conţine nutrienţi esenţiali pentru sănătatea ochilor, precum: Omega-3 DHA, vitamina C, vitamina E şi vitamina B2, Zinc, Luteină, Zeaxantina şi extract din fructe de Afin. 

S-a stabilit prin studii că lipsa acizilor graşi esenţiali din celulele corpului şi cele ale creierului, necesari pentru buna funcţionare a acestora, obligă celulele să le înlocuiască cu grăsimi obişnuite, pe care le găsesc în corp, lucru dăunător ce le poate diminua buna lor funcţionare.

Pe cale naturală, necesarul de acizi graşi esenţiali se poate obţine printr-o dietă bogată în peşte de bună calitate, pescuit în apele lipsite de poluare şi contaminare cu mercur sau metale grele, pentru a nu provoca probleme neurologice. Această condiţie este destul de greu de obţinut, în plus, prepararea termică a peştelui diminuează mult conţinutul de Omega-3.

Aşadar, pentru înlăturarea acestor neajunsuri, sunt preferate suplimentele alimentare de Omega-3. De pildă Uleiul pur de peşte Lysi sau Uleiul din Ficat de Cod Lysi  pe care le puteţi găsi în stare lichidă sau sub formă de capsule.

Cu ajutorul acestor suplimente se poate acoperi necesarul de aproximativ 25% din grăsimea totală din creier (circa 60%) şi aproape 90% din necesarul de acizi graşi Omega-3 care se găsesc în celulele nervoase (neuroni).

Fiecare dintre cele două componente ale acizilor graşi Omega-3, respectiv DHA şi EPA au rolul lor bine determinat.

Astfel, DHA (acidul decosahexaenoic) este important pentru dezvoltarea creierului în perioada intrauterină, iar după naştere, contribuie la maturarea funcţională optimă a retinei şi a cortexului vizual.

Cel de-al doilea acid gras Omega-3, EPA (acidul eicosapentaenoic) are efecte  antiinflamatoare, ajutând în felul acesta la protecţia creierului împotriva degradării şi îmbătrânirii.

Administrarea suplimentelor de Omega-3, conţinând ambii acizi graşi, este alegerea potrivită pentru a păstra o memorie bună şi o acuitate vizuală perfectă, până la vârste înaintate.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*