Vezi cum poți influența inteligența copilului!

Orice părinte își dorește ca micuțul lui să fie precum Făt-Frumos din poveste, iar atunci când vorbește despre prealizările lui, toate să fie la superlativ. Deși acest lucru este imposibil, pentru că fiecare are ritmul său de dezvoltare și limitele sale, se pare că există și unele metode prin care poți influența, în sens pozitiv desigur, inteligența copilului tău.

Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, sunt trei factori care influențează inteligența puiului tău. Aceștia ar fi alimentaţia, mersul la grădiniţă şi lectura interactivă. Dar, să ne ocupăm pe rând, de fiecare.

S-a demonstrat științific că concumarea de către femeile însărcinate şi nou-născuţi a alimentelor sau suplimentelor cu conţinut bogat de acizi omega-3, acizi graşi polinesaturaţi, măreşte IQ al copiilor cu 3,5 puncte, în medie. Aceşti acizi graşi esenţiali contribuie semnificativ la creşterea inteligenţei, oferind tocmai acele substanţe necesare pentru dezvoltarea celulelor nervoase. După cum se știe, organismul uman nu le poate produce singur, de aceea are nevoie de un mic impuls. Consumul regulat de pește are numeroase beneficii în acest sens, dar trebuie ținut cont însă de faptul că este un aliment foarte perisabil și cu puternic potențial alergen. De asemenea, gustul caracteristic al acestuia nu este agreat uneori nici de copii, nici de adulți. De aceea, pentru micii și marii pretențioși la mâncare, s-a venit și cu o soluție: uleiul de pește. Acesta este considerat un supliment sigur pentru cele mai multe categorii de persoane, fiind indicat și pentru gravide sau femei care alăptează, atât timp cât consumul nu depăşeşte dozele recomandate de medic. Și dacă vă făceați griji că și acesta ar putea avea oarece miros sau gust de pește, venim iar cu o soluție pentru dumneavoastră. Ulei din ficat de cod pentru copii de la Lysi, importator Saga Sănătate reprezintă sursa ideală de Vitamina D, vitamina antirahitică și DHA și de Omega-3, principalul constituent al creierului. Este un produs foarte pur, care poate înlocui vigantolul, aducând în plus beneficiile Omega-3. De altfel, în țările nordice, uleiul de pește este recunoscut că îi face pe micuți isteți, viguroși și rezistenți. Este foarte ușor de administrat și asimilat, iar puritatea maximă Lysi este recomandată chiar copiilor sub 1 an, ca aport esențial de vitamina D.

Un alt factor ce influențează dezvoltarea inteligenței la copii este și educaţia începută de la vârsta preşcolară. Înscrierea unui copil provenit dintr-un mediu defavorizat la grădiniţă  îi măreşte IQ-ul cu peste 4 puncte, iar dacă este vorba despre o grădiniţă cu un program bun de educaţie, centrat pe dezvoltarea limbajului, beneficiul este şi mai mare, IQ crescând cu peste 7 puncte. Studiile efectuate în domeniu au demonstrat că această creștere se datorează expunerii copilului la un mediu complex, stimulator şi exigent din punct de vedere cognitiv.

În fine, cel de-al treilea factor se referă la lectura interactivă, prin care părinţii pot stimula participarea copiilor în timp ce le citesc poveşti. Aceasta ar duce la o mărire a IQ-ul copiilor cu peste 6 puncte.

Așadar, după cum vedeți, nu este prea greu ca micuții dumneavoastră să se bucure de un IQ ridicat, totul depinde nu numai de moștenirea genetică, dar și de anumiți factori de care sunteți direct responsabil.

 

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*