Ce mănâncă un bebeluș pentru o creștere perfectă?

Organizaţia Mondială a Sănătății recomandă ca în primele şase luni de viaţă laptele matern să fie hrana exclusivă pentru bebeluşi, iar în jurul acestei vârste ar trebui să se înceapă diversificarea alimentaţiei. Pentru a ști dacă bebelușul tău este sau nu pregătit pentru această nouă erapă din viața lui, ia în calcul unele semnale pe care și le transmite: stă în poziţie de şezut, şi-a dublat deja greutatea pe care a avut-o la naştere şi cântăreşte în jur de 6 kg, iar după 8-10 alăptări tot îi mai este foame. 

Medicii susțin că această etapă trebuie făcută treptat, iar părinții să fie conștienți că odată cu dezvoltarea copilului crește și apetitul acestuia. Este foarte important ca micuțul să fie alimentat corect, pentru că de aceasta depinde dezvoltarea sa ulterioară. Specialiștii susțin că de acum copilul începe să cunoască mai bine lumea ce-l înconjoară, adoră să exploreze lucruri noi, iar pentru aceasta el are nevoie de energie, care o poate lua din alimentația bogată în vitamine și în minerale. În alimentația copilului în primul an de viață trebuie să se regăsească astfel de produse, printre care un loc aparte îl are și consumul de pește.

În primul an de viață el se dezvoltă foarte rapid, de aceea are nevoie constant de alimente bogate în fier, vitaminele A, E, C, B și acizi grași. În primul rând, alimentația copilului trebuie să conțină cât mai multe fructe și legume. La vârsta de 8 – 10 luni copilul este capabil să consume nu doar piureul pentru copii, dar îi puteți adăuga și bucăți de morcov fiert, dovleac sau broccoli.

Nu vă grăbiți cu carnea. Bucățele mici de carne pot fi adăugate în alimentația copilului începând de la opt luni. Copiilor de până la un an li se recomandă carne de pui, curcan, vită, care nu este foarte grasă, în niciun caz porc, oaie sau vânat. Este bine să mărunțiți carnea, dacă micuțul încă nu poate mesteca pentru că încă nu i-au apărut dințișorii.

Tot la această vârstă copilul poate să consume pește fiert. Acesta conține vitaminele D, E și A, calciu, magneziu, fosfor, etc. Aveți mare grijă, deoarece este un aliment care provoacă alergii. Pentru a ști sigur dacă micuțul dumneavoastră este sau nu alergic, dați-i o jumătate de linguriță mică de pește fiert și să urmăriți cum reacționează. Până la un an, copilul poate consuma câte 60 de grame de pește, de două ori în săptămână.

Cum nu suntem prea siguri de proveniența peștelui, e prea scump, sau micuțul nu-l preferă, atunci îți recomandăm uleiul de pește Lysi de la Saga Sănătate.

Uleiul de pește reprezintă și o sursă de vitamine cu rol în menținerea sănătății oaselor și a rezistenței la efort fizic sau psihic. Medicii recomandă introducerea uleiul de pește în alimentația copiilor începând cu vârsta de 6 luni, din momentul în care începe și diversificarea alimentației. Desigur, doza zilnică administrată va fi diferită în funcție de vârstă. La copiii sub 1 an se administrează 3-4 picături de ulei de pește, în timp ce la copiii de peste 1 an, o linguriță de ulei de pește zilnic va asigura necesarul de vitamine și Omega 3.

Din păcate, majoritatea suplimentelor cu ulei de pește din comerț pot fi contaminate cu toxinele care provin de la peștii oceanici din care este extras uleiul. De aceea, recomandarea noastră se îndreaptă tot către uleiul din ficat de cod Lysi, un produs de cea mai bună calitate, obținut prin separarea uleiul din ficatul de pește și purificarea acestuia prin înlăturarea tuturor toxinelor și a impurităților. Echipamentele de ultimă generație folosite în extragerea uleiul din ficat de pește îndepărtează totodată gustul și mirosul neplăcut și îl fac mult mai ușor de administrat în cazul copiilor.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*