Copiii ar trebui să ia suplimente Omega-3?

Acizii grași Omega-3 sunt o componentă crucială a unei diete sănătoase. Aceste grăsimi esențiale sunt deosebit de importante pentru copii, deoarece joacă un rol cheie în creștere și dezvoltare și sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, mulți părinți nu sunt siguri dacă suplimentele omega-3 sunt necesare – sau chiar sigure – pentru copiii lor. Acest articol analizează în beneficiile, efectele secundare și recomandările de dozare ale suplimentelor omega-3.

Ce sunt acizii grași omega-3?

Omega-3 sunt acizi grași, care sunt parte integrantă a multor aspecte ale sănătății, inclusiv dezvoltarea fătului, funcția creierului, sănătatea inimii și imunitatea. Ei sunt considerați acizi grași esențiali, deoarece corpul tău nu îi poate produce singur și trebuie să-i obțină din alimente. Cele trei tipuri principale sunt acidul alfa-linolenic acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). ALA este prezent într-o varietate de alimente vegetale, inclusiv uleiuri vegetale, nuci, semințe și anumite legume. Cu toate acestea, nu este activ în corpul tău, iar corpul tău îl transformă doar în forme active, cum ar fi DHA și EPA, în cantități foarte mici. Între timp, EPA și DHA apar în mod natural în peștele gras, cum ar fi somonul, macroul și tonul și sunt disponibile pe scară largă în suplimente.  În timp ce multe tipuri de suplimente omega-3 există, unele dintre cele mai frecvente sunt uleiul de pește, uleiul de krill și uleiul de alge. Printre suplimentele omega-3 Lysi putem aminti, Omega-3 pentru copii LYSI, care este un supliment ce ajută la dezvoltarea frumoasă a organismului, oferind rezistență, vitalitate și imunitate.

Beneficiile Omega-3 pentru copii

Multe studii sugerează că suplimentele omega-3 oferă mai multe beneficii pentru copii.

  • Poate îmbunătăți simptomele ADHD

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) este o afecțiune comună legată de simptome precum hiperactivitate, impulsivitate și focalizare dificilă . Unele cercetări indică faptul că suplimentele omega-3 pot ajuta la scăderea simptomelor ADHD la copii.

  • Reduce simptomele astmului

Astmul este o afecțiune cronică care afectează copii și adulți, provocând simptome precum dureri toracice, dificultăți de respirație, tuse și respirație șuierătoare .

  • Promovează un somn mai bun
  • Îmbunătățește sănătatea creierului

Cercetările emergente indică faptul că acizii grași omega-3 pot îmbunătăți funcția și dispoziția creierului la copii – în special învățarea, memoria și dezvoltarea creierului.

Efecte secundare potențiale

Efectele secundare ale suplimentelor omega-3, cum ar fi uleiul de pește, sunt în general foarte ușoare. Printre cele mai comune se numără Ș

  • Respirație urât mirositoare
  • gustul neplăcut
  • durere de cap
  • arsuri gastrice
  • greaţă
  • diaree

Puteți începe cu o doză mai mică, crescând treptat pentru a evalua toleranța. Cei care sunt alergici la pește sau crustacee trebuie să evite uleiul de pește și alte suplimente pe bază de pește, cum ar fi uleiul de ficat de cod și uleiul de krill. În schimb, optează pentru alte alimente sau suplimente bogate în omega-3 cum ar fi semințele de in sau uleiul de algă.

Acizii grași Omega-3 sunt importanți pentru menținerea sănătății generale a copilului. Omega-3 au efecte benefice pentru sănătatea creierului copiilor. De asemenea, pot ajuta calitatea somnului și pot reduce simptomele de ADHD și astm. Dacă optați pentru suplimente, este bine să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a vă asigura o dozare adecvată.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*