Cum te ajută omega 3 să traversezi mai ușor menopauza

Menopauza este o perioadă dificilă pentru cele mai multe femei. Iar simptomele nu sunt doar de ordin fizic, ci și psihic. Nenumărate studii au demonstrat că acizii grași omega 3 au efecte extraordinare asupra stării sufleteşti a oricărei femei, în această etapă delicată. Tratamentul cu omega 3 face de-a dreptul minuni. O ajută să treacă lin de la tinereţe la maturitate şi să accepte schimbarea. Iată explicația specialiștilor.

Cum te ajuta omega 3 sa traversezi mai usor menopauza

Picture 1 of 1

Ce simt femeile la menopauză

Menopauza se poate instala oricând între 40 şi 60 de ani. În această etapă a vieţii, femeile experimentează simptome de slăbiciune fizică. Uneori simt bufeuri, mai exact călduri şi transpiraţii în timpul nopţii. Somnul este şi el afectat, devine agitat şi sincopat.

Tulburările de natură psihică, sufleteşti, sunt însă cele mai dificil de suportat. Schimbările din viaţa femeii sunt profunde şi ireversibile. Odată cu pierderea capacităţii de a deveni mamă, multe femei ajung să se simtă bătrâne, inutile, mai puţin frumoase. În realitate, ele sunt aceleaşi fiinţe, cu aceleaşi calităţi, exceptând potenţialul maternităţii. Doar că modificările hormonale le împiedică să vadă asta. Şi aici intervin acizii graşi omega 3, cu calităţile lor excepţionale de stimulare a stării de bine.  

Tratamentul clasic al simptomelor menopauzei

Tratamentul medical convenţional al simptomelor menopauzei se bazează pe terapia de înlocuire a hormonilor (HRT). Există însă dubii în rândul specialiştilor legate de eficienţa sa la nivel psihic. De aceea, tot mai mulţi medici recomandă terapii adjuvante, cu suplimente de omega 3.

Efectele omega 3 asupra psihicului femeii

Acizii graşi omega-3 ajută organismul femeii în întregul său. Consumul de ulei de peşte sau suplimente de omega 3 reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Iar acestea sunt de regulă mai mari în timpul menopauzei.

Dar grăsimile omega-3 au şi capacitatea de a proteja împotriva depresiei. Ba chiar ajută în tratamentul acestei afecţiuni.

Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition pare să aducă dovada în acest sens. Mai exact, două eşantioane de femei aflate la menopauză, care sufereau de depresie, au fost tratate cu omega 3, respectiv placebo, timp de 8 săptămâni.

Multe dintre femeile care au participat la studiu erau diagnosticate cu depresie majoră. În cazul lor, nu s-au văzut diferenţe semnificative între cele două grupuri. Celelalte însă, cu forme mai puţin severe de depresie, din eşantionul ce a primit omega 3, au înregistrat îmbunătăţiri remarcabile ale stării psihice. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cele cărora li se administrase tratament placebo.

Rezultatul acestui studiu nu este singular. Mai multe cercetări au condus la ideea că suplimentele de omega-3 îmbunătăţesc starea psihică a femeilor aflate la menopauză.

Surse foto: i45.tinypic.com, i.huffpost.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*