De la ce vârstă pot consuma copiii ulei de pește și care sunt beneficiile lui

În încercarea noastră de a-i asigura celui mic o dezvoltare fizică și intelectuală armonioasă, un pas important îl reprezintă și administrarea uleiului de ficat de cod. Acesta este recomandat datorită conținutului de acizi grași esențiali naturali Omega-3, în special DHA și EPA, în concentrație eficientă, necesară pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului. De asemenea, uleiul de ficat de cod mai conține de asemenea și vitaminele D, A și E, cu rol important în creșterea și dezvoltarea sistemului osos, îmbunătățirea capacității de apărare antiinfecțioasă, ameliorarea acuității vizuale și menținerea integrității cutanee a mucoaselor.

consum ulei de peste varsta si beneficii lysy

Uleiul de ficat de cod poate fi administrat de la vârsta de 4 săptămâni în condiții sigure, având efecte benefice pentru creșterea și dezvoltarea copilului, de la dezvoltarea mentală și comportamentală optimă, ameliorarea acuității vizuale, modularea răspunsului imun, abilitatea de a rezolva probleme, creșterea calității somnului etc. Părinții trebuie să verifice aatent eticheta fiecărui produs în parte, pentru a se asigura că produsul îndeplinește standardele de siguranță care se impun pentru administrarea la sugari.

Cei de la Saga Sănătate vin cu două produse pentru copii. Este vorba în primul rând de ulei din ficat de cod pentru Copii LYSI, care reprezintă sursa ideală de vitamine A, D, E și de acizi grași Omega-3, fiind terapia tradiționala împotriva rahitismului, pentru menținerea sănătății oaselor, pentru îmbunătățirea funcției cognitive și a vederii, dar și pentru stabilizarea dispoziției, a capacității de concentrare și a rezistenței la efort fizic și psihic. În plus, datorită purității sale, acest produs este recomantat chiar copiilor sub 1 an, ca aport esențial de vitamina D și acizi grași Omega-3, constituind un factor puternic de evitare a bolilor și de creștere a imunității.

Pentru copiii ceva mai mărișori, între 4-6 ani, cei de la Saga Sănătate au pregătit Omega-3 pentru copii cu aromă plăcută de fructe, sub formă de capsule masticabil. Acestea sunt indicate pentru creşterea, fortificarea şi dezvoltarea armonioasă, viguroasă a organismului, pentru rezistenţă, vitalitate şi imunitate, pentru oase şi dinţi sănătoşi.

Omega-3 pentru copii LYSI susține dezvoltarea vederii și a funcției cognitive, stabilizarea dispoziţiei, a atenţiei, îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de învăţare, ameliorarând chiar și manifestările ADHD.

”Studiile au arătat că şcolarii care au primit un aport suplimentar constant de Omega-3 au trecut cu brio testele de inteligenţă şi şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare şi performanţele şcolare, comparativ cu cei care au avut un deficit în dieta lor.

Suplimentele alimentare cu ulei de peşte, administrate zilnic, impulsionează dezvoltarea creierului la copii, în trei luni cât s-ar dezvolta în trei ani – este şi concluzia documentarului BBC “Child of our time”, realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie. Pe de altă parte, peste 20% dintre copiii mici din ţara noastră sunt diagnosticaţi cu rahitism, afecţiune cauzată de carenţa vitaminei D în organism. Medicii şi practicienii subliniază importanţa consumului suplimentar de vitamina D pentru metabolizarea corectă a calciului şi faptul că această vitamină este crucială pentru activarea sistemului imunitar”, menționează specialiștii de la Saga Sănătate, importatorul acestui produs.

În concluzie, uleiurile de peşte LYSI şi capsulele Omega-3  pentru copii LYSI sunt atât de importante pentru sănătatea copiilor noştri dar pot fi folosite și de noi, adulţii.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*