Dietele de slăbit și nevoia de grăsime

Multe persoane, din dorința de a slăbi cât mai rapid, adoptă așa-numite diete miraculoase care exclud consumul de grăsimi, garantând în schimb pierderea unui număr mare de kilograme peste noapte. Totuși, grăsimi sunt și acizii grași Omega-3 și Omega-6, iar privarea organismului de aceștia nu doar că nu va duce la nicio slăbire magică, ci poate conduce la căderea masivă a părului, la scăderea trombocitelor din sânge, la tulburări de vedere, tulburări psihice, probleme de concentrare și de învățare.

Nu degeabă acizii grași Omega-3 și Omega-6 sunt cunoscuți ca fiind grăsimi esențiale. Dacă avem un deficit, mai multe procese corporale, inclusiv cele necesare creierului, funcțiilor sistemului nervos central și membranelor celulare, vor fi încetinite sau oprite. Iată cât de periculos este să adoptăm o dietă fără grăsimi.

Gândiți-vă că sistemul nervos central al omului constă din creier și măduva spinării. Acestea se află în linia mediană a corpului și sunt protejate de craniu și respectiv de vertebre. Această colecție de miliarde de neuroni este, fără îndoială, extrem de complexă. Sistemul nervos central împreună cu sistemul nervos periferic cuprind o diviziune primară a controalelor care comandă toate activitățile fizice ale unui om. Neuronii sistemului nervos central afectează stare de conștiență și activitatea mentală, în timp ce extensiile spinale ale căilor neuronale ale sistemului nervos central afectează mușchii și organele scheletice din organism.

Pe de altă parte, ca să vedeți că nu trebuie să evitați grăsimile, ba chiar trebuie să căutați să le introduceți în cantități mai mari în regimul alimentar, studiile clinice sugerează eficacitatea acizilor grași Omega-3 în prevenirea cancerului, prevenirea bolilor cardio-vasculare, reducerea riscului de accident vascular cerebral, îmbunătățirea funcției cerebrale / cognitive / imunitare, prevenirea artritei și eventual a unor tulburări psihiatrice.

Sunt multe persoane care se feresc de grăsimi pentru că „sunt la dietă”, alte persoane refuză grăsimile pentru că suferă de ortorexie, adică suferă de o tulburare de alimentație care se manifestă printr-o obsesie de a mânca doar alimente curate sau printr-o fobie de a consuma alimentele care sunt impure ori nesănătoase, grăsimea fiind adesea văzută ca o impuritate. Ortorexia se manifestă, în special, în rândul persoanelor care au adoptat un regim alimentar vegan sau raw-vegan. În sfârșit, mai sunt și persoanele anorexice, care nu doar că refuză grăsimile, ci nu își îndeplinesc nicio cerință zilnică de orice nutrient.

Prin urmare, trebuie să vă asigurați că atunci când urmați un regim alimentar de slăbire nu sunteți atât de restrictivi încât să nu consumați acizi grași Omega-3. Asta înseamnă să consumați cât mai mult pește, cum ar fi ton, sardine, hamsii, somon sau să utilizați suplimente alimentare. Lysi România vine în întâmpinarea persoanelor dornice să piardă kilogramele în plus cu o gamă bogate de suplimente alimentare, cum ar fi Omega 3 Forte capsule, Omega-3 Health Duo cu vitamine și minerale, Omega-3 Sport Trio sau Omega-3 cu condroitină și glucozamină. Prin urmare, puteți opta pentru un supliment alimentar care vă îndeplinește cele mai variate cerințe, fie că doriți mai multă forță în timpul exercițiilor, o recuperare mai rapidă sau arderea grăsimilor. Sunt suplimente fără toxinele care se găsesc de obicei în pește, foarte bine prelucrate cu ajutorul tehnologiei avansate și pe care le puteți combina astfel încât să îndepliniți nevoia organismului de acizi grași.

Nenumărate studii arată că acizii grași Omega-3 sunt foarte importanți în timpul procesului de ardere a grăsimilor. Este vorba despre un proces numit beta-oxidare, care înseamnă că acizii grași sunt descompuși pentru a crea o formă de energie utilizabilă. Acizii grași sunt necesari chiar și în timpul postului, deoarece pot ajuta la arderea mai multor grăsimi. Un alt mod prin care acizii grași Omega-3 ajută la pierderea în greutate este prin scăderea sarcinii glicemice a mesei, ceea ce implica faptul ca insulina care vine cu consumul de alimente nu va fi la fel de ridicată, deoarece grăsimile ajută la reducerea acesteia.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*