La ce să fii atentă atunci când achiziționezi suplimente cu ulei de pește?

Acizii grași esențiali Omega-3 joacă roluri critice pentru buna funcționare a organismului. În principal, aportul adecvat de acizi grași Omega-3 este esențial pentru menținerea unei producții echilibrate de substanțe asemănătoare cu hormonii, numite prostaglandine.

Fish oil capsules and fish tail in brown jar

Prostaglandinele ajută la reglarea a numeroase funcții fiziologice de o importanță uriașă, inclusiv tensiunea arterială, coagularea sângelui, funcțiile rinchilor și ale tractului gastro-intestinal și producerea altor hormoni. În funcție de tipul de acizi grași pe care o persoană îi include în dieta personală, organismul poate produce anumite tipuri de prostaglandine în cantități prea mari, în timp ce nu reușește să producă și alte tipuri de prostaglandine. Prin urmare, are loc un dezechilibru care poate conduce la tot felul de boli.

Pentru că acizii grași Omega-3 au misiunea de a produce prostaglandine, se explică de ce s-au dovedit deja de nenumărate ori beneficiile acestor grăsimi pentru sănătate, inclusiv prevenirea bolilor de inimă, îmbunătățirea funcției cognitive și reglarea inflamației. În cadrul studiilor de amploare, cantități mari de acizi grași Omega-3 au fost utilizate pentru a trata și pentru a preveni tulburările de dispoziție, iar noi studii continuă să descopere potențialul acestor acizi pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv cancer, boli inflamatorii intestinale și alte boli autoimune, cum ar fi lupusul și artrita reumatoidă.

Ce măsuri de siguranță trebuie să urmați atunci când achiziționați suplimente Omega-3?

În prezent, sunt disponibile numeroase suplimente de acizi grași esențiali Omega-3. Unele persoane preferă capsulele uleioase naturale sau aromate, simple sau cu adaos de alte vitamine, în timp ce alte persoane optează pentru ulei de pește, în special ulei din ficat de cod.

Uleiul de pește este recomandat în special în timpul sarcinii și alăptării. Peștele proaspăt conțien adesea toxine de mediu, precum mercurul care se acumulează în timpul vieții sale. Mercurul, împreună cu toate celelalte toxine sunt eliminate practic în timpul fabricării și procesării uleiului de pește, folosind materii prime de cea mai bună calitate și un proces avansat de rafinare.

Pe lângă modalitatea de prelucrare și rafinare a uleiului de pește, este indicat să acordați atenție și mărcilor de ulei de pește. Unele mărci sunt de calitate superioară, în timp ce altele pun la dispoziție produse de o calitate îndoielnică. Un producător de ulei de pește de renume ar trebui să fie capabil să furnizeze documentația rezultatelor laboratorului terților, dovedind astfel nivelul de puritate al uleiului de pește până la nivelul particulelor pe trilion. Iată de ce este deosebit de important să cercetați procesul de fabricare al uleiului de pește și să aflați care sunt standardele de calitate pe care le folosește producătorul.

Mai trebuie să știți că uleiul de pește nu trebuie să aibă un miros puternic de pește. Cercetările arată că uleiurile de pește încep să miroasă neplăcut doar atunci când uleiul a început să se degradeze și devine rânced. Un supliment de ulei de pește de calitate superioară nu va mirosi puternic a pește.

De asemenea, nici în privința gustului nu ar trebui să vă așteptați la un gust intens de pește. Un ulei de pește proaspăt și de bună calitate nu ar trebui să aibă gust de pește. Prin urmare, evitați uleiurile de pește care au arome cu adevărat puternice sau artificiale, deoarece cel mai probabil aceste uleiuri sunt aromatizate artificial pentru a ascunde gustul neplăcut de ulei rânced.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*