Omega 3 este bun pentru creier! Ce știm despre suplimente?

S-a demonstrat deja că omega 3 este un acid gras excelent pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a unui copil. S-a dovedit și faptul că acești acizi sunt esențiali pentru funcționarea creierului, pentru sănătatea oaselor și pentru sănătatea inimii.

suplimente omega 3

Pe piața din România au apărut în ultima vreme o mulțime de suplimente cu omega 3. Acestea se pot găsi atât în farmacii, cât și în magazinele cu produse naturiste și se adresează atât copiilor, cât și adulților.

Înainte de a alege un astfel de produs, specialiștii susțin că e nevoie să fim atenți la următoarele aspecte: material primă folosită, metoda de procesare a uleiul de pește, cantitatea de omega 3 sau de EPA și DHA conținută într-o capsulă sau într-o sticlă și cantitatea de trigliceride naturale.

Aspecte importante în alegerea suplimentului omega 3

De ce sunt importante aceste aspecte? Deoarece ele fac diferența într-un produs de calitate, ce va produce efecte în organism și unul de slabă calitate ce nu va avea aceleași efecte.

Astfel, e de preferat să alegi suplimentele care conțin omega 3 natural, obținut din pești de mare și ocean. Există și omega 3 sintetic, obținut în fabrică, ce nu conține DHA și EPA. De asemenea, fii atentă și la procesul de rafinare al uleiului de ficat de cod. Într-un astfel de proces se pierd vitaminele din ulei, după care se reintroduce. În unele cazuri se reintroduce cele din extracte natural, în alte cazuri, se introduce unele sintetice. Bineînțeles, că sunt și produse care au la bază metode de procesare care păstrează nealterate toate proprietăţile acestuia (puritate, concentraţie, gust, atât în ceea ce priveşte acizii graşi esenţiali Omega-3, cât și  vitamina D).

Aspectul cel mai important la care trebuie să fii atentă atunci când alegi un supliment omega 3 este cantitatea de substanță pe care o conține.

Specialiştii recomandă 1g de Omega-3 natural pe zi. Mare atenție și la cantitatea de DHA și Epa. Produsul achiziționat e musai să conțină și astfel de acizi. Dacă nu-i găsești enumerate pe etichetă, ar fi indicat să nu cumperi produsul. Nu în ultimul rând, trebui să știi că omega 3 poate avea trei forme: trigliceride, fosfolipide și etil-ester.  Trigliceridele (peşte) şi fosfolipidele (plancton) sunt naturale, în timp ce etil-esterul este o formă sintetică, nu există ca atare în natură. Multe produse conţin etil-ester, întrucât este cea mai ieftină modalitate de procesare Omega-3. Cele mai bune însă, sunt variantele care conțin trigliceride și fosfolipide.

Uleiul de pește, suplimentul cel mai căutat

Cercetările din ultimii ani au arătat că administrarea uleiul de pește încă de la vârste fragede, îi dă copilului șansa de a fi mai sănătos, mai rezistent și nu în ultimul rând mai intelligent.

Uleiul pur de pește Omega-3 sau Uleiul din ficat de cod (Omega-3 cu vitamina D) sunt sursele ideale de acizi grași Omega-3, cu proprietăți nutritive, terapeutice și energetice deosebite. Ele se găsesc sub formă lichidă, cu gust bun și cu arome sau în formă de capsule mici care sunt ușor de înghițit.

Uleiul din ficat de cod LYSI este un produs obținut din materie primă de cea mai bună calitate, din apele Atlanticului de Nord, pelucrat cu tehnologii de ultimă oră, și are o acțiune benefică pentru copii, adulți și vârstnici. Este o sursă ideală de vitamine D și A, care sunt foarte necesare pentru a asigura dezvoltarea normală a oaselor și a dintilor, precum și pentru sănătatea ochilor.

Uleiul din ficat de cod LYSI este o sursă bună de acizi grași polinesaturați Omega-3, DHA și EPA, care s-a dovedit că joacă un rol important în evitarea bolilor de inimă și a aritmiilor, îmbunătățirea circulației cardiovasculare, normalizarea nivelelor trigliceridelor, hipertensiunii și colesterolului, menținerea sănătății articulațiilor, starea de bine a creierului, combaterea depresiei și ADHD.

Sursă foto: www.kwiknews.my


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*