Un copil de trei ori mai sănătos cu omega 3

Sănătatea este poate cel mai frumos dar pe care-l putem face copiilor noștri. Iar uneori, sănătatea poate lua forma acizilor grași omega 3, considerați extrem de importanți la buna dezvoltare a copilului.

Cine nu-și dorește un copil sănătos, voios, cu o imunitate puternică? În secolul nostru, acest lucru nu mai stă sub semnul utopiei. Tot mai multe cercetări arată că hrănirea copilului cu acizi grași omega 3, încă din faza intrauterină, și includerea ulterioară a acizilor grași omega 3 în alimentația celui mic, joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății acestuia.

Ce beneficii pot avea acizii grași omega 3 pentru copilul tău?

E suficient ca în timpul sarcinei, viitoarea mamă să adauge în meniu alimente sau suplimente bogate în acizi grași omega 3, pentru a aduce beneficii majore fătului. Conform studiului, administrarea de acizi grași omega 3 în timpul sarcinei, contribuie activ la dezvoltarea sistemului nervos central și vizual al copilului, crescând totodată imunitatea acestuia la alergii.

După naștere, medicii, dar și multe mămici, recomandă includerea de acizi grași omega 3 în alimentația celui mic.

Se consideră că produsele bogate în acizi grași omega 3 au grijă atât de buna funcționare a organelor corpului, cât și de buna dezvoltare mentală a viitorului adult. Or, o serie de tulburări comportamentale la copii, precum deficitul de atenție (ADHD), sunt puse în seama unor carențe de acizi grași omega 3.

Urmările ADHD-ului pot fi grave. Hiperactivitatea și incapacitatea de concentrare pot avea repercusiuni negative asupra învățării și dezvoltării.

Totodată, acizii grași omega 3 din meniul copilului tău au grijă de:

  • Acuitatea lui vizuală;
  • Înlăturarea depresiei și anxietății;
  • Rezistența la efort fizic și psihic;
  • Îmbunătățirea memoriei ș.a.

Cum îi facem pe copii să consume produse bogate în omega 3?

Peștele, fructele de mare, nucile, semințele, spanacul sau soia sunt toate adevărate rezervoare de acizi grași omega 3. Și totuși, ce se întâmplă dacă cel mic refuză să le consume?

În asemenea cazuri, cel mai bine ar fi să încercați să le explicați cât de importante sunt aceste alimente pentru sănătatea lor, și felul în care ele îi pot ajuta să devină la fel de puternici ca eroii lor preferați din povești sau din desene animate.

De asemenea, puteți trage cu ochiul în bucătăria părinților japonezi, neîntrecuți când vine vorba de plating-ul mâncării. A aranja mâncarea într-un mod inedit, atractiv, îi poate determina pe cei mici să-și schimbe opiniile gastronomice.

În cazul în care nici una dintre metode nu dă roade, puteți oricând să apelați la suplimente bogate în omega 3, precum uleiul de pește.

Cum puteți camufla gustul uleiului de pește lichid pentru ca acesta să fie pe placul copiilor?

Pe cât de bun este uleiul de pește, pe atât de insuportabil le poate părea micilor mofturoși. Desigur, în prezent, există capsule cu ulei de pește, care ascund totalmente gustul caracteristic al acestuia. Ce facem însă dacă piciul este prea mic pentru a le înghiți, riscând să se sufoce sau având dificultăți de-a lungul acestui proces?

Din fericire, există metode care permit camuflarea gustului uleiului de pește, astfel încât copilul să-l poată administra și sub formă lichidă. Iată câteva sfaturi:

  • Țineți sticla cu uleiul de pește în frigider. Gustul e mai puțin pregnant atunci când uleiul de pește este rece.
  • Amestecați uleiul de pește cu unt de arahide. Gustul puternic al celui din urmă îl va camufla pe cel dintâi.
  • Puteți amesteca uleiul de pește într-un suc/smoothie. Recomandate sunt sucurile/smoothie-urile din mere, struguri sau portocale.

Ce tipuri de ulei de pește sunt cele mai îndrăgite de cei mici?

Datele arată că există șanse mai mari ca un copil să consume suplimente de omega 3, sub formă de ulei de pește cu diferite arome. Puteți încerca de exemplu produsele renumitei companii islandeze, LYSI, cum ar fi:

  • Ulei de ficat de cod cu aromă de lămâie LYSI;
  • Uleiul din ficat de cod cu aroma de lămâie și mentă LYSI.

Aromele produselor marca LYSI sunt 100% naturale.

Compania LYSI, fondată în 1938, este recunoscută pentru calitatea ingredientelor sale, dar și pentru tehnologia utilizată în procesul de fabricare. 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*