Suplimente cu ulei de pește pentru poliartrită reumatoidă

De câțiva ani mă confrunt cu dureri de articulații groaznice, care apar de obicei noaptea sau dimineața. Inițial am pus aceste dureri pe seama vremii urâte sau a asteniei de primăvară. Până când aceste dureri m-au trimis la doctor și am aflat cu stupoare că sufăr de poliartrită reumatoidă, o boală auto-imună care îmi atacă articulațiile. După o serie de analize complexe, medicul meu mi-a confirmat acest diagnostic și mi-a spus să stau liniștită deoarece această afecțiune poate fi ținută sub control dacă este descoperită chiar de la debut. După prescrierea tratamentului clasic, mi-a propus să încerc și o cură cu suplimente din ulei de pește.

Suplimente cu ulei de pește pentru poliartrită reumatoidă

Recunosc că am fost puțin sceptică la început deoarece nu înțelegeam cum m-ar putea ajuta suplimentele cu ulei de pește. Știam că uleiul de pește are efecte benefice asupra organismului, că sunt recomandate persoanelor care au o imunitate scăzută sau care se confruntă cu diverse afecțiuni precum boli cardiovasculare sau afecțiuni respiratorii. Însă, nu auzisem nimic despre efectele uleiului de pește în cazul poliartritei reumatoide. Așa că m-am pus pe căutat informații și am aflat că există studii clinice în desfășurare care cercetează efectele suplimentelor cu ulei de pește în cazul simptomelor acestei afecțiuni.

Cercetătorii au descoperit că acizii grași Omega 3 ameliorează cu succes simptomele poliartritei reumatoide. Pacienții care au participat la aceste studii clinice au declarat că nu s-au mai confruntat cu artriculații dureroase sau umflate. Mai mult decât atât, ei nu s-au mai confruntat cu acea rigiditate a încheieturilor în fiecare dimineață și nici nu s-au mai simțit atât de obosiți. Acest lucru se datorează faptului că acizii grași Omega 3 au un rol important în sinteza unor compuși lipidici activi (prostoglandine) care reglează numeroase procese biochimice din organism. Mai exact, acestea ajută la funcționarea cât mai bună a aparatului cardiovascular, reduce nivelul colesterolului, reduce riscul de apariție al hipertensiunii arteriale sau al unui infact miocardic și crește imunitatea organismului. Acizii grași Omega 3 contribuie și la o circulație sanguină cât mai bună și asigură transportul optim al oxigenului la nivelul tuturor țesuturilor. În plus, acești acizi grași au un rol antiinflamator, care este esențial în menținerea sub control a simptomelor poliartritei reumatoide.

Studiile clinice desfășurate au arătat faptul că administrarea suplimentelor cu ulei de pește periodic poate avea un rol esențial în prevenirea acestor boli auto-imune, cum este poliartrita reumatoidă. Cercetătorii au declarat faptul că încă nu sunt 100% siguri dacă suplimentele din ulei de pește pot constitui un tratament pentru poliartrita reumatoidă, însă, administrarea acestor suplimente nu are niciun efect advers asupra organismului, așa că nu există niciun motiv pentru care nu se recomandă aceste suplimente alimentare. Unii pacienți care au încercat curele cu suplimente din ulei de pește au spus că au început să simtă o ameliorare a simptomelor acestei afecțiuni la aproximativ 2 luni de la începutul administrării.

Voi începe și eu un tratament cu aceste suplimente din ulei de pește și sper că va da roade și îmi va ameliora simptomele poliartritei reumatoide!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*