Suplimentele de Omega-3 – pot trata depresia și anxietatea?

Suplimentele de Omega-3 au devenit foarte populare, date fiind diferitele lor utilizări și beneficii, iar cercetătorii încă descoperă alte modalități prin care acizii grași Omega-3 pot îmbunătăți starea de bine, în special în ceea ce privește sănătatea mintală și anxietatea.

Fără îndoială, există o predispoziție genetică față de anxietate, motiv pentru care un test de sănătate a ADN-ului poate ajuta pacienții să afle mai multe informații despre predispozițiile lor genetice.

Se pare că există o legătură clară între uleiul de pește și anxietate, un număr mare de studii demonstrând că simptomele de anxietate pot fi reduse foarte mult dacă dieta alimentară va fi îmbogățită cu acizi grași Omega-3.

Depresia și anxietatea tratate cu suplimente de Omega-3

Deși simptomele pot varia, anxietatea și depresia sunt deoseori grupate. Dacă simptomele comune ale depresiei includ tristețea și lipsa de speranță, atunci simptomele anxietatății se îndreaptă mai mult spre frică și panică. Cu toate acestea, anxietatea și depresia sunt tratate în mod similar, în special cu inhibitori ai recaptării serotoninei.

Acum, când ies la iveală mai multe remedii naturale, putem vedea cum mai multe persoane încearcă să stea cât mai departe de antidepresive, optând mai degrabe pentru tratamente naturale, așa cum este uleiul de pește sau suplimentele alimentare de Omega-3.

Cum pot trata suplimentele de Omega-3 anxietatea și depresia?

În interiorul creierului există o structură numită amigdală, care este responsabilă de procesarea gândurilor înfricoșătoare. Deși amigdala poate provoca foarte multă anxietate persoanelor care prezintă o amigdală hiperactivă, ea este o parte a creierului absolut esențială. Dacă oamenii ar trăi fără sentimentul de frică, ar uita riscurile la care sunt expuși zi de zi și s-ar pune singuri în pericol constant.

Studiile au descoperit că dopamina chimică afectează modul în care reacționează amigdala, nivelurile scăzute de dopamină fiind asociate cu creșterea activității amigdalei. Acest lucru explică de ce persoanele care suferă de anxietate sau depresie prezintă niveluri scăzute de dopamină și simt mai multă frică – amigdalele lor sunt hiperactive.

Deja, se poate aduce în discuție importanța uleiului de pește sau a suplimentelor de Omega-3. Un ulei de pește pur, așa cum este uleiul de pește islandez Lysi, normalizează nivelurile de dopamină din organism, ajutând la reglarea amigdalei.

La rândul său, serotonina este substanța chimică responsabilă de reglarea stărilor noastre și, prin urmare, ne afectează nivelurile de anxietate. Serotonina transmite mesajele de la neuron la neuron. Studiile au arătat că, dacă membranele celulare nu obțin suficientă cantitate de acizi grași Omega-3, serotonina este blocată. Acizii grași Omega-3 sunt utilizați de organism pentru a întări membranele celulare, care trebuie să accepte serotonina. Dacă membranele celulare nu sunt suficient de puternice, nu pot accepta serotonina. Dat fiind că serotonina are un efect enorm asupra anxietății, întărirea membranelor celulare este extrem de importantă.

Având în vedere impactul substanțial al acizilor grași esențiali Omega-3 asupra dopaminei și serotoninei, uleiul de pește sau suplimentele alimentare de Omega-3 joacă roluri extem de importante pentru sănătatea creierului și pentru buna noastră dispoziție.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*